Felforgató tevékenységért és hazaárulásért áll bíróság elé egy kárpátaljai férfi

A Kárpátaljai Megyei Ügyészség vádat emelt egy orosz származású személy ellen, akit hazaárulás, szabotázsra való felkészülés, valamint lőszer illegális megszerzése és tárolása miatt vonnak felelősségre.

A nyomozás adatai szerint a vádlott együttműködött az Orosz Föderáció különleges szolgálataival és Ukrajna elleni felforgató tevékenységben működött közre. Kárpátalja és a szomszédos régiók kritikus infrastruktúráit fényképezte, és a földrajzi adatokkal együtt az információkat átadta az ellenségnek.

A vádlott 2014 óta él Ukrajnában, a közelmúltban a Beregszászi járásban bérelt házat, ahonnan az illegális tevékenységet folytatta. Két nappal az Orosz Föderáció Ukrajna ellen indított teljes körű inváziója után a férfit a térség rendfenntartó tisztjei összehangolt munkájának köszönhetően leleplezték és őrizetbe vették. A lakásában tartott házkutatás során több mint 200 lőszerre, rubelben készpénzre és orosz bankkártyákra bukkantak.

A vádlott februártól óvadék letételi joga nélkül van őrizetben. A biztonsági szolgálat előzetes vizsgálata befejeződött, az ügyet átadták a bíróságnak, közölte a megyei ügyészség sajtószolgálata.

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó