Visszaadhatja Magyarország Ukrajnának a kicsempészett milliókat

Jó eséllyel elveszíti a pénzét Anasztaszija Kotvicka, Igor Kotvickij ukrán politikus felesége, aki márciusban több bőröndnyi készpénzt próbált Magyarországra szállítani, közli a Munkachevo.net.

Berényi András magyar ügyvéd kifejtette, Magyarországra való beutazáskor a 10 ezer eurót meghaladó készpénzt be kell jelenteni a határon és bizonyítani is kell annak eredetét. Amennyiben a Népi Front politikusának ex-felesége a magyar vámhatóságok által lefoglalt 28,8 millió dollár és 1,3 millió euró származását nem tudja igazolni, s Ukrajnában bűnvádi eljárás indul ellene, melynek során végül bebizonyosodik a bűnössége, Magyarország a pénzt teljes egészében átadja az ukrán államnak. Ha viszont bizonyítani tudja, hogy a pénzhez nem bűncselekmény révén jutott, azt visszakaphatja.

A jelenleg a Magyar Nemzeti Bankban őrzött pénzt Anasztaszija Kotvicka március 14-én vitte ki Ukrajnából a Tiszaújlak–Tiszabecs határátkelőn úgy, hogy az ukrajnai vámosok nem vizsgálták át a bőröndök tartalmát. A jelentős összeget a tiszabecsi vámhatóság fedezte fel a nőnél.

Az Ukrán Állami Nyomozó Iroda büntetőeljárást indított kárpátaljai vámosok ellen szolgálati helyzettel való visszaélés ügyében.

Dollár- és eurómilliókat menekítenek Magyarországra az ukrán oligarchák

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó