ZNO: 20 ezer ukrán diák külföldön vizsgázik

20 000 ukrán jelentkező tervez az Európai Unióban muliitesztet írni – közölte Szerhij Skarlet oktatási miniszter, írja az Ukrinform.

„Mostanáig 190 000 végzős erősítette meg a vizsgán való részvételi szándékát, közülük 20 ezren külföldön szeretnék megírni a több tantárgyat magába foglaló nemzeti multitesztet (NMT)“ – mondta Skarlet.

Mint arról korábban beszámoltunk, Ukrajna 23 európai országgal kötött megállapodást arról, hogy ott is lebonyolítsák az ideiglenesen áttelepülni kényszerült ukrán diákok számára a számítógépes vizsgát. 39 uniós városban hoznak létre tesztközpontokat.

A miniszter szerint még három másik európai országgal is tárgyalások folynak arról, hogy megszervezzék az érettségit.

A tárcavezető arra is felhívta a figyelmet, hogy a teszten való részvétel megerősítése május 20. és június 7. között tart.

ZNO: kétszer kell megerősíteni a részvételi szándékot

Ez alatt az idő alatt a diákok megerősítik, hogy részt kívánnak venni a vizsgán, a következő szakaszban – június 21-től július 7-ig – az érettségizők véglegesíthetik a vizsgázás helyszínét vagy módosíthatják a korábban megjelölt települést.

A tervek szerint az ország 20 megyéjében és Kijevben rendezik meg a Külső Független Tesztelés (ZNO) alternatívájaként bevezetett nemzeti multidiszciplináris tesztet Ukrajnában.

ZNO helyett: Mit kell tudni a nemzeti multitesztről? │KISZó-háttér

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó