Ukrajna több mint 100 ezer orosz ellen vezetne be szankciókat

A listán orosz oligarchák, tisztviselők, propagandisták és háborús bűnösök szerepelnek.

Az Oroszország elleni szankciókkal foglalkozó Ermak-McFaul Nemzetközi Munkacsoport bemutatta az egyéni szankciók ütemtervét. A dokumentumot Andrij Jermak, az elnöki hivatal vezetője tette közzé.

A munkacsoport tagjai egy olyan mechanizmust dolgoztak ki, amely előtérbe helyezi a személyes szankciók alkalmazását mindazokkal szemben, akik előmozdítják vagy részt vesznek Oroszország Ukrajna elleni agressziójában.

A szankciók listáján szereplő személyeknek azonban bizonyos ideig lehetőségük van nyilvánosan elítélni a Kreml politikáját, lemondaniuk tisztségükről, valamint vagyonuk egy részét Ukrajna Újjáépítési Alapjába utalni. Ezen intézkedések megtétele esetében nem alkalmaznak velük szemben szankciókat.

“Ha egyéni szankciókat vezetnek be minden olyan személyre, akik a dokumentumban javasolt csoportok valamelyikébe sorolhatók, abban az esetben  100 ezer főre tehető a büntethető személyek száma. Ez a szám egyébként nem éri el Oroszország lakosságának még csak 0,1 százalékát sem, kizárólag az orosz társadalom elit rétegére vonatkozna” – áll a dokumentumban.

A tervezetben javasolják, hogy fontolják meg egyéni szankciók kiszabását minden orosz sportolóra is, és zárják ki őket a nemzetközi versenyekről.

Forrás:

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó