Potápi: Magyarországnak kiemelten fontos, hogy Ukrajnában mielőbb béke legyen

Bízunk abban, hogy a konfliktus nem mélyül tovább és a kárpátaljai magyarság megmaradhat és békében élhet szülőföldjén – írta közösségi oldalán Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, miután csütörtökön hivatalában személyes egyeztetést folytatott Orosz Ildikóval, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola elnökével és Csernicskó Istvánnal, a főiskola rektorával.

A találkozón a kárpátaljai magyarságról, elsődlegesen pedig a kárpátaljai magyar nyelvű oktatásról tartottak megbeszélést.

Potápi Árpád János kifejtette: Magyarország a háborús helyzetre azonnal reagált és megindította történetének eddigi legnagyobb humanitárius segélyakcióját az ukrajnai menekültek megsegítésére. Emellett továbbra is folyamatos a kárpátaljai magyarság támogatása.

“Mindent megteszünk azért, hogy a kárpátaljai magyar szervezetek működését ebben a háborús helyzetben is biztosítani tudjuk, hisz továbbra is ezek a szervezetek a legfontosabb partnereink a kárpátaljai magyar közösség megtartásában” – közölte az államtitkár.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó