Több mint 100 napja változott meg az életünk; Elballagtak a Beregszászi Bethlen Gábor Líceum végzősei; Készen áll-e az ukrán társadalom a szabad fegyverviselésre?; Mitévő lehet a kárpátaljai fiatal idén nyáron?

KISZó – minden időben! Friss lapszámunkat kérje a postástól, keresse a megszokott pontokon – a Kárpáti Igaz Szó csütörtöki számából ajánljuk:

👉 TÖBB MINT 100 NAPJA VÁLTOZOTT MEG AZ ÉLETÜNK – Messze még a háború vége – sem Kijev, sem pedig Moszkva nem hajlandó tárgyalni.

👉 ELBALLAGTAK A BEREGSZÁSZI BETHLEN GÁBOR LÍCEUM VÉGZŐSEI – Két osztályban összesen 37 diák búcsúzott el tanintézményétől.

👉 BEREGSZÁSZBAN (IS) TÁJÉKOZÓDOTT A MÁLTAI LOVAGREND KIJEVI NAGYKÖVETE – Antonio Gazzanti Pugliese di Cotrone nagyra értékelte a BJMSz tevékenységét.

👉 RÓZSAHÖLGYEK A CSALÁDLÁNC MOZGALOMBAN – Közös pályázati lehetőségek nyílnak előttük.

👉 NYUGTALANÍTÓ NYUGALOM – Szabó Sándor publicisztikája.

👉 KÉSZEN ÁLL-E AZ UKRÁN TÁRSADALOM A SZABAD FEGYVERVISELÉSRE? A legutóbbi KISZó-kérdésünk elemzésében Olekszandr Teszka, az Ungvár Lövészklub alapítója és vezetője elmondta, a készülő törvénytervezet egyik fő eleme, hogy lehetővé tenné a polgárok számára rövid csövű huzagolt lőfegyver, azaz pisztoly vagy revolver birtoklását, illetve alkalmazását önvédelem céljából.

👉 HUNGARY HELPS PROGRAM – A TÁMOGATÁS FOLYTATÓDIK – A Száraztészta program részeként már 2,5 tonna termék jutott el Kárpátaljára.

👉 „MINDENKINEK HÁLÁVAL ÉS KÖSZÖNETTEL TARTOZUNK” – Az Utazó Ficak a Szolyvai Gyermekotthonnak segített.

👉 FOGLALKOZTATOTTSÁG A HÁBORÚ ÁRNYÉKÁBAN – A munkaerőpiac aktuális helyzete Kárpátalján.

👉 ZENEVARÁZSLAT – HARMADSZOR: A NEMZET TEHETSÉGEI IS ÖSSZETARTOZNAK – Segítik a tehetséges kárpátaljai magyar fiatalokat.

👉 „…HA EGY MÓD VAN RÁ, ELKERÜLÖM A GYANÚS EMBEREKET” Kulcslyuk rovatunk vendége Domokos Emőke Zsuzsanna, a Kisbégányi Csillagocska Óvoda vezetője.

👉 MITÉVŐ LEHET A KÁRPÁTALJAI FIATAL IDÉN NYÁRON? – Megkérdeztünk fiatalokat, ők hol és hogyan töltik majd el az év legforróbb időszakát.

👉 CSÍPÉS OKOZTA ALLERGIA – A NYÁR KELLEMETLEN VELEJÁRÓJA – Hűtsük, borogassuk, szükség esetén ne késlekedjünk, hívjunk mentőt!

👉 VÁLTOZOTT A NYUGDÍJBIZTOSÍTÁSHOZ SZÜKSÉGES SZOLGÁLATI IDŐ MEGVÁSÁRLÁSÁNAK RENDJE – Hogyan számítják ki a befizetendő összeget?

👉 FELIDÉZETT VADÁSZEMLÉKEK – Látogatás a Blaskovich Múzeumban.

👉 ILLEGÁLIS KÁBÍTÓSZER-BIRTOKLÁS… – Egyes eseteket öt évig terjedő szabadságvesztéssel szankcionálnak.

👉 UKRAJNA SEBZETT VADKÉNT KÜZDÖTT, DE ELEJTETTÉK – Ukrajna egy álommal lett szegényebb, miután a skótok elleni bravúrt Wales ellen már nem tudta megismételni, így csapata nem lesz ott a katari labdarúgó-világbajnokságon.

👉 ÚJSÁGÍRÓ-NAPI FOCITORNA KORHATÁR NÉLKÜL – Fair Play-csapatunk mindenképp az erkölcsi győztese a tornának.

👉 JUBILEUMI SZOBRÁSZTÁBOR FESTŐI KÖRNYEZETBEN – A Pro Arte – Munkács civil szervezet idén tizedik alkalommal szervezte meg a Kárpátaljai Nemzetközi Szobrásztábort.

CSALÁDI 7️⃣NÉZŐ mellékletünkben a legnézettebb TV 📺 csatornák műsorkínálata mellett humor, 🤣 bulvár, 😍 recept, 🍝 teszt, 📝  életmód 🤸 és agymozgató keresztrejtvény, horoszkóp ♌. Lapunk megrendelhető bármely postahivatalban, online  a www.ukrposhta.ua oldalon, de az újságstandokon is kapható.

 

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó