A hét kérdése: megkapja-e Ukrajna az EU-s tagjelöltséget?; Meghitt évzáró a técsői középiskolában és a líceumban; Versenyképes tudással vértez fel a tiszapéterfalvai szakképző; Elapadtak a megtakarítások: nincs lehetőség tartalékolni

KISZó – minden időben! Friss lapszámunkat kérje a postástól, keresse a megszokott pontokon – a Kárpáti Igaz Szó csütörtöki számából ajánljuk:

👉 A HÉT KÉRDÉSE: MEGKAPJA-E UKRAJNA AZ EU-S TAGJELÖLTSÉGET? – Magyarország támogatja Kijev integrációs törekvéseit, ám egyes tagországokban fenntartásokkal fogadják azt.

👉 MEGHITT ÉVZÁRÓ A TÉCSŐI KÖZÉPISKOLÁBAN ÉS A LÍCEUMBAN – A végzős diákokra László Károly kérte Isten áldását, és útravalónak mindegyikük egy Bibliát kapott ajándékba.

👉 MOZGÓSÍTÁS: UTCÁN, AZ ELLENŐRZŐPONTOKON ÉS A MUNKAHELYEN IS KÉZBESÍTHETŐ A BEHÍVÓ – A törvény nem határozza meg egyértelműen a behívó kézbesítésének helyét, így azt bárhol átadhatják, miután megállapításra kerül az érintett személyazonossága.

👉 TOVÁBB NŐTT A HÁBORÚ KÁRPÁTALJAI ÁLDOZATAINAK SZÁMA – Az elmúlt egy hét sem múlt el Kárpátalján gyászjelentések és katonatemetések nélkül.

👉 SZERNYEI HULLADÉKHELYZET: MI LESZ A TELEPÜLÉS MELLETTI SZEMÉTTELEPPEL? – Szerkesztőségünk az ügyben megkereste Dmitro Taranenkót, a Bátyúi kistérség polgármesterét.

👉 JELÖLT VAGY „JELÖLTSÉGRE JELÖLT” – Horváth Sándor publicisztikája.

👉 ELAPADTAK A MEGTAKARÍTÁSOK: NINCS LEHETŐSÉG TARTALÉKOLNI – A legutóbbi KISZó-kérdésünk elemzésében Dr. Bacsó Róbert közgazdász elmondta, nehéz felmérni a lakosság tartalékait.

👉 ,,HA CSAK EBBEN AZ ÉLETBEN REMÉNYKEDÜNK, MINDEN EMBERNÉL NYOMORULTABBAK VAGYUNK” – Nagy Zoltán nevelőtanárként dolgozott a Nagyberegi Református Líceumban tavaly év végéig. A háború kirobbanása óta Budapesten él.

👉 ÚJABB SEGÍTSÉG A BEREGSZÁSZI KÉPVISELŐKTŐL – A felajánlások révén sikerült beszerezni egy Opel Frontera típusú terepjárót.

👉 KEDVEZMÉNYES ADÓZÁS KONTRA RADIKÁLIS ADÓEMELÉS – MI VÁRHATÓ UKRAJNÁBAN? – A háború előtt érvényben lévő illetékek visszaállítását szorgalmazzák.

👉 BÖRTÖN JÁRHAT AZ OROSZ AGRESSZIÓ MENTEGETÉSÉÉRT – Ukrajnában hatályba lépett a 2022. március 3-án elfogadott, 2110-IX. számú törvény „A tiltott információs termékek előállításával és terjesztésével kapcsolatos büntetőjogi felelősség szigorítására vonatkozó egyes ukrajnai törvények módosításáról”, amelynek értelmében a többi között 8 évig terjedő szabadságvesztés jár Oroszország fegyveres agressziójának mentegetésért, jogosnak nevezéséért vagy tagadásáért.

👉 VERSENYKÉPES TUDÁSSAL VÉRTEZ FEL A TISZAPÉTERFALVAI SZAKKÉPZŐ – A képzés abszolút gyakorlatorientált.

👉 „…HA BÁRMI GONDOM IS VAN, AZT KIFELÉ SOHA NEM MUTATOM…” – Kulcslyuk rovatunk vendége Szircsák Erzsébet professzor, az Ungvári Nemzeti Egyetem Belgyógyászat Alapjai Tanszékének a vezetője.

👉 „…SZERETNÉK ELISMERT ELŐADÓMŰVÉSZ LENNI” – Péter Kitti csodás hangjával többször is elvarázsolta már a kárpátaljai közönséget.

👉 MAJOMHIMLŐ: KELL-E FÉLNÜNK TŐLE? – A WHO már több mint ezer esetet regisztrált.

👉 NYÁRI FOLYADÉKBEVITEL IDŐS KORBAN – Kisebb trükkökkel emlékeztethetjük magunkat rá, hogy innunk kell.

👉 A KÖRNYEZETI KÁROK A HÁBORÚ JÁRULÉKOS ELEMEI – Az ukrajnai hadműveletek rontják az életminőséget és megrövidítik az emberek életét.

👉 SZATMÁRCSEKEIEK SEGÍTETTÉK AZ UKRÁN FÉRFIAK ILLEGÁLIS HATÁRÁTLÉPÉSÉT – Ügyfeleiket gumicsónakokkal juttatták át.

👉 ÚJABB MINAJI FUTBALL-SHOW SZTÁROK TÖMKELEGÉVEL – Jót szórakoztak és jól szórakoztattak az egykori sztárfocisták.

👉 BÚCSÚ A GYEREKKORTÓL: ÍGY BALLAGTAK AZ UKRÁN VÉGZŐSÖK A ROMOKON – A végzősök úgy döntöttek, hogy a háború, amely lerombolta a tanintézményeiket, az álmaikat nem fogja.

CSALÁDI 7️⃣NÉZŐ mellékletünkben a legnézettebb TV 📺 csatornák műsorkínálata mellett humor, 🤣 bulvár, 😍 recept, 🍝 teszt, 📝  életmód 🤸 és agymozgató keresztrejtvény, horoszkóp ♌. Lapunk megrendelhető bármely postahivatalban, online  a www.ukrposhta.ua oldalon, de az újságstandokon is kapható.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó