A szülők segítségét kérik: az iskolák mindössze 8%-ában van óvóhely

Olena Bondarenko, az SOS Szülők mozgalom társalapítója szerint a szülőknek még június folyamán érdeklődniük kellene az oktatási-nevelési intézményekben létrehozott óvóhelyek iránt, annak érdekében, hogy legyen idejük segíteni a pedagógusoknak a helyiség megfelelő felszerelésében.

A mozgalom vezetője szerint az iskoláknak és óvodáknak köntörfalazás nélkül meg kellene mutatniuk a szülőknek, hol lesznek a gyerekek légiriadó esetén, és mit tett a helyi önkormányzat a felszereltség érdekében.

Szerinte most még időben fordulhatnának a közigazgatáshoz, a képviselőkhöz, vagy bárkihez, aki tudna segíteni, ám ha majd csak augusztusban nézik meg, és nem lesznek elégedettek a látottakkal, akkor már késő lesz panaszkodni.

Szerhij Gorbacsov oktatási ombudsman eközben bejelentette, az iskolák mindössze 8 százalékának van óvóhelye, amely lehetővé tenné a teljesértékű oktatási folyamat megkezdését szeptember 1-jén.

Az oktatási intézményekben végzett felmérések szerint a 13 700 iskolából mindössze 1100-ban van óvóhely vagy egyéb védett helyiség, amely lehetővé tenné a jelenléti oktatást.

Az ombudsman azt is elmondta, hogy támogatja az SOS Szülők mozgalom kezdeményezését, amely szerint a szülőknek már most ragaszkodniuk kell az iskolai, óvodai, egyetemi óvóhelyek állapotának felülvizsgálatához, és ha szükséges, kezdeményezniük kell a források erre szánt elosztását.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó