Hétfőtől jön a kánikula

Pénteken változóan napos-felhős időben lesz részünk, délután 24 és 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokot hűlhet a levegő.

Szombaton sokat fog sütni a nap, az időnként megjelenő felhőkből csapadék nem várható. Keleten, délkeleten helyenként még élénk lesz az északi-északkeleti szél. Hajnalban 8-17, délután 26-31 fokot mérhetünk.

Vasárnap ragyogóan napos, száraz időben lesz részünk, felhők is alig lesznek az égen. Nyugaton és északon többfelé megélénkül, északnyugaton megerősödik a délies szél. A csúcshőmérséklet 29 és 34 fok között alakul.

Hétfőn kánikulában lesz részünk 30-36 fokos maximumokkal. Sok napsütésre van kilátás többfelé élénk déli-délnyugati széllel. Az esti órákban északnyugat felől elszórt záporokkal, zivatarokkal, feltámadó északnyugati széllel hidegfront érkezhet. Kedden a front mögött újra a napsütés kerül előtérbe, de még többfelé szeles időben lesz részünk. 25 és 31 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Forrás:
KISZó/Idokep.hu

Post Author: KISZó