Egy hét alatt közel száz illegális határátlépőt tartóztattak fel

Szinte nincs olyan nap, hogy ne számolnánk be olvasóinknak különböző illegális határátlépési kísérletekről Kárpátalján. Hadköteles férfiak tucatjait tartóztatják fel a határőrség emberei az ellenőrzőpontokon, valamint a zöldhatár közelében.

Az Állami Határőrszolgálat Nyugati kirendeltségének tájékoztatatása szerint csak elmúlt hét folyamán 76 személy próbálta meg illegális módszerekkel elhagyni Ukrajnát. Ebből 45 férfi a zöldhatáron keresztüli átjutást választotta, 31 személy pedig a határátkelőkön hamis igazolásokat felmutatva kerülte volna el a katonai szolgálatot.

Legutóbb a rendőrséggel közösen tartott határ menti ellenőrzés során, a Munkácsi határőregység különítménye két férfit tartóztatott fel Asztély közelében, olvasható a határőrség facebook oldalán.

A két határsértőt 100 méterre az ukrán- magyar határtól vették őrizetbe az éj leple alatt. A helyszínre erősítés érkezett, mivel fenn állt a gyanú, hogy mások megpróbálhatják illegálisan átlépni az államhatárt. Még az éjszaka folyamán további öt személy ellen intézkedtek a zöldsapkások, akik közül négyen Magyarország irányába mentek volna át. A kihallgatásuk során kiderült, hogy közöttük van az a személy is, aki pénzjutalomért cserébe irányt mutatott az ”átutazóknak”. A férfiak ellen eljárást indítottak.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó