KMNE: Újra fogad a Vadvölgy Panzió

Közösségépítés, egymás segítése.

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületét joggal nevezik a vidék egyik legaktívabb közösségének. Legutóbbi programjaiknak a közösségépítés, egymás segítése volt a célja. Az egyik eseményről Orosz Krisztina, az egyesület munkatársa számolt be.

A Keleti-Kárpátok lábánál található Vadvölgy Panzió 2018 óta van a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének birtokában. A hely évek óta otthont ad a családi programoknak, többnapos rendezvényeknek.

A panzió a háború kitörése óta sem üres, olyan ukrán családok biztonságos menedéke, akik kénytelenek voltak elhagyni otthonukat.

Nem álltak le a tavaly kezdődött felújítási és építkezési munkálatok sem, amelyek azzal a céllal indultak, hogy a szálló még korszerűbb és kényelmesebb legyen a látogatók számára. Az épület galériás szobákkal és egy rendezvényteremmel bővült, valamint egy beépített medence teszi még élvezhetőbbé az ott eltöltött időt.

A nyári időszakban továbbra is várják a vendégeket, ezért elengedhetetlen a nagytakarítás az építkezési munkálatok után. Ennek okán a KMNE idén már harmadik alkalommal szervezte meg az önkéntes hétvégét. Június 10-12 között itt 5 önkéntes család segédkezett. A hétvégi munka mellett a természetközeli és gyermekbarát helyszín lehetőséget adott a családok számára a kikapcsolódásra is.

Az egyesület hálás az önkéntesek kitartó munkájáért!

A program támogatásáért köszönet illeti Magyarország Kormányát, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-t!

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó