Oroszokat segítő diverzánsokat fogtak el az ukrán hatóságok Kijevben

Az ukrán fegyveres erők vezérkarának legfrissebb jelentése szerint, Oroszország nem hagyott fel Ukrajna területének az elfoglalására és a nyugati fegyverszállítások megzavarására irányuló terveivel.

Kijevben számos diverzánst vettek őrizetbe az utóbbi napokban, a főváros vasúti infrastruktúrájáról és közúti ellenőrző pontjairól készült fényképeket találtak náluk – jelentette be kijevi sajtótájékoztatóján Olekszij Hromov, az ukrán fegyveres erők vezérkara műveleti főosztályának helyettes vezetője csütörtökön, számolt be a Korrespondent.net hírportál.

Gromov közölte: két ukrán állampolgárt vettek őrizetbe a hatóságok Kijevben, mert a főváros vasúti infrastruktúrájáról készült fényképeket találtak náluk. Azt is jelezte, hogy elfogtak egy nőt is, akinél utcai ellenőrző pontokról készült fotók voltak. Elmondása szerint Kijev Dnyipro kerületében őrizetbe vettek egy további férfit is, akit azzal gyanúsítanak, hogy együttműködött az úgynevezett donbászi szakadárok fegyvereseivel.

A vezérkari főosztályvezető-helyettes szerint a diverzánsok aktivitása azzal magyarázható, hogy Oroszország nem hagyott fel Ukrajna területének az elfoglalására és a nyugati fegyverszállítások megzavarására irányuló terveivel.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó