Határokon átívelő összefogás és segítségnyújtás

A Mi visszük tovább, együttes erővel! elnevezésű ifjúsági kezdeményezés célja, hogy összefogja a hármashatár mentén élő magyar fiatalokat. A koronavírus-járvány korlátozásai miatt egy időre el kellett tekinteni a személyes találkozóktól, most pedig a háború forgatta fel az emberek életét. Ennek ellenére, ha csak szűk körben is, de sikerült összehozni egy újabb alkalmat, ahol a fiatalokat érintő problémákról, aktuális tervekről, jövőről beszélgettünk.

Simon Rita (Nagykapos–Ungvár)

Varga Tibor szervező, Kaposkelecsény polgármestere, a Bodrung Polgári Társulás vezetőségi tagja elmondta, igyekeznek évről évre egy asztalhoz ültetni Ung-vidék és Bodrogköz, illetve a szomszédos magyar régiók fiataljait. Megyénkből a Kárpáti Igaz Szó két munkatársa is jelen volt a rendezvényen. Lévén, hogy most minden a háború körül forog, a panelbeszélgetésen szóba kerültek a kárpátaljai mindennapok is. A jelenlévők elmondták, hogyan élik meg a határ mindkét oldalán a jelenlegi feszült helyzetet, illetve hogyan birkóztak meg Kárpátalján és Felvidéken a menekültáradattal. szeretnénk évről évre egy asztalhoz ültetni.

A résztvevők a nagykaposi Magyar Házban folytatott eszmecsere után ellátogattak a Borsiban található, bámulatosan felújított Rákóczi-kastélyba is.

Az összejövetelek során mindig téma a hármashatár mentén élő fiatalok közös vonásai, amelyeket a határok sem tudtak eltörölni. A szervezők és a résztvevők szeretnék, ha ez a szoros összefonódás a jövőben is megmaradna, hiszen ebben a térségben gyakran ugyanazok a problémák foglalkoztatják a fiatalokat, így olykor a megoldást is sokkal egyszerűbb közösen keresni. Vallják, a hagyományainkat, közös értékeinket nekünk kell tovább vinni, együttes erővel!

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó