Kijev és Lemberg mellett Ungváron játsszák majd az ukrán Premier Liga mérkőzéseit

Eddig két élvonalbeli klub jelezte, hogy az Avangard Stadionban tervezi játszani a hazai mérkőzéseit.

Az országban dúló háború ellenére a tervek szerint augusztus 20-tól elrajtol az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokság új idénye. A mérkőzéseket három helyszínen Kijevben, Lembergben és Ungváron játsszák majd – írta Igor Burbasz Telegram-csatornáján. A sportújságíró értesülései szerint a frontvonalak helyétől és a harci cselekmények kiterjedésétől függően a szezon folyamán bővülhet azon városok száma, ahol bajnokikat rendeznének. A következő kiírásban 16 csapatos lesz az élvonal bajnoksága, a lebonyolítás oda-visszavágós alapon történik. A 2022/23-as idény menetrendjének kialakításában figyelembe veszik a csapatok területi elhelyezkedését. Az idény őszi felében azok a csapatok mérkőznek meg egymással, amelyek Kijevben tervezik lejátszani a hazai meccseiket, így a nyugati országrészben Lembergben és Ungváron lévő klubok egymás ellen meccselnek majd.

Az ukrán fővárosban játszik majd a Dinamo Kijev, a Zorja Luhanszk, a Csornomorec Odessza, a Krivbasz Krivij Rih, a Kolosz Kovalevka, az Ingulec Petrove, az Olekszandrija, a Metaliszt 1925 Harkiv, a Vorszkla Poltava és a Metaliszt Harkiv. Lemberg lesz a Ruh Vinniki, a Lembergi FC, és a Sahtar Doneck otthona. Az ungvári Avangard Stadionban fogadja ellenfeleit a Minaji FC és a Dnyipro Dnyipropetrovszk csapata.

A Veresz Rivne a saját stadionjában szeretne játszani. A tervek szerint hamarosan átadásra kerül a létesítményt. Az új szezon végeleges formátumáról július első napjaiban dönt a szakszövetség.

Kapcsolódó cikkünk:

Augusztusban indulhat újra az ukrán Premier Liga

Forrás:
KISZó
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó