Kétváltásos tanítási rendet javasol az oktatási minisztérium

Az Oktatási és Tudományos Minisztérium az iskolai menedékhelyek férőhelyeinek hiánya esetén többváltásos tanítási rendet javasol az oktatási folyamat résztvevőinek. Ezenkívül számos tantárgyat online formátumba vezetnének át – jelentette be Szerhij Skarlet oktatási és tudományos miniszter.

„Mindez megfontolandó, amennyiben az óvóhelyen nincs elég férőhely az oktatási folyamat minden résztvevőjének. A vegyes oktatással kapcsolatban egyelőre folynak az értekezések, előfordulhat, hogy néhány tudományágat online, néhányat pedig jelenléti oktatás során sajátítanának el a tanulók” – fejtette ki a tárcavezető.

Veszélyhelyzet esetén szóba jöhet a távoktatás vagy a vegyes formátumú – hibrid – tanítási mód.

Szerhij Skarlet hozzátette, hogy az oktatási intézmények óvóhelyeinek számos feltételnek kell megfelelniük, az intézményeknek evakuálási tervet kell készíteniük, figyelembe véve a kiürítés idejét. Továbbá a szülőket is tájékoztatni kell a gyermekek tanulásának biztonsági feltételeiről.

Ugyanakkor az oktatási miniszter megjegyezte, hogy a legtöbb iskola menedékhelyéül a pince szolgál.

„Kidolgoztuk a szabványokat és a követelményeket, amelyekben az oktatási folyamat minden résztvevője számára biztosítani kell a megfelelő feltételeket” – fejtette ki a tárcavezető.

Mi vár a kis óvóhellyel rendelkező iskolákra?

Ugyanakkor, ha a szülők nem engedélyezik gyermekük jelenléti oktatását, választhatják a távoktatási formát vagy egyéni tanulási rendet alakíthatnak ki.

Korábban Szerhij Skarlet bejelentette, amennyiben a tanintézményben, ahol a pedagógus dolgozik, jelenléti oktatást rendelnek el, a külföldön tartózkodó tanárnak vissza kell térnie Ukrajnába, hogy offline munkarendben dolgozhasson.

A tanároknak vissza kell térniük külföldről

Forrás:

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó