Kárpátalja 40 millió dollárt kap a belső menekültek támogatására

Az összeget a lakhelyüket elhagyni kényszerült személyek havi kifizetésére fordítják.

Külföldi partnerek 40 millió dollár feletti összeget különítettek el a Kárpátalján elhelyezett több mint 200 ezer belső menekült számára, tájékoztatott a megyei közigazgatás. 

A pénzt többek között az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR), a Nemzetközi Migrációs Szervezet, illetve egyéb nagyobb adományozók, pénzügyi segítséget nyújtó alapok ajánlották fel. Ilyen pénzbeli támogatásban már 157 ezren részesültek a megyében, további 52 ezer kérelem elbírálása még folyamatban van.

Petro Dobromilszkij, a megyei közigazgatás helyettes vezetője elmondta, több téren is együttműködnek a külföldi szervezetekkel, többek között pénzügyi támogatási programok, humanitárius, pszichológiai és orvosi segítségnyújtás van terítéken, illetve igyekeznek megoldani a belső menekültek rövid- és hosszú távú lakhatását is.

„Hálásak vagyunk a szervezeteknek a támogatásért. Minden egyes lépés lehetővé teszi, hogy egyre kényelmesebb életkörülményeket teremtsünk Kárpátalján a belső menekülteknek” – hangsúlyozta Petro Dobromilszkij.

Magyarország 3,5 milliárd forintot küld Ukrajna újjáépítésére és a belső menekültek megsegítésére

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó