Zelenszka: Ukrajnában jelenleg nincsenek teljesen biztonságos városok

Az ukrán elnök felesége szerint Ukrajnában jelen pillanatban nincsenek száz százalékban biztonságos városok, így az emberek feszültségben élnek.

Olena Zelenszka ezt a Porta a Porta olasz műsornak adott interjújában mondta – írja az Ukrinform.

„Jelenleg nincs 100%-ban biztonságos hely Ukrajnában. Rakéták repülnek felettünk, amelyek sajnos a lakóépületekbe is becsapódnak” – mondta a first lady.

Zelenszka azt tanácsolja, ne higgyenek senkinek, aki azt mondja, hogy a frontvonalat leszámítva minden ukrán város csendes és biztonságos. Ez csak cinikus orosz propaganda.

Valójában – tette hozzá a first lady – a felnőtt ukránok és a gyerekek minden nap úgy fekszenek le, hogy nem tudják, holnap felébrednek-e, mert bármikor eltalálhatja a házukat egy orosz rakéta,

úgy, mint nemrég Odesszában, Mikolajivban és Kijevben.

Az elnök feleségét az újságírók arról is megkérdezték, fél-e a haláltól.

Azt válaszolta, szerinte mindenkiben van halálfélelem. Mindig is tartott azoktól, akikben nincs.

„Ha nem félsz a saját halálodtól, nem félsz másokétól sem. Nekem úgy tűnik, ez a különbség köztünk és az oroszok között” – mondta Zelenszka.

Hozzátette, február 24-e után sok kollégája és barátja ajánlotta fel a segítségét, hogy utazzon hozzájuk, de ő visszautasította.

„Tudják, néha egy tornádó közepén lenni valahogy nyugodtabb, mint kívülről nézni. Azt hiszem, itt nyugodtabb vagyok. Soha nem bántam meg, hogy nem mentem el, mert akkor lettem volna igazán nyugtalan.”

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó