Lovaglás, hagyományőrzés, kikapcsolódás

Olvasói levél.

Kezdetét vette a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének (KMNE) egyik legnépszerűbb programja. A lovastábor, mely négy héten keresztül, négy turnusban várja a gyerekeket.

Az előző évekhez hasonlóan idén is a nagyszőlősi Szelíd Lovasközpont ad otthont a rendezvénynek, ahol minden héten 14 új, lelkes gyereket fogadnak a házigazdák. Margitics Ildikó és Erhard többéves szakértelmének köszönhetően a résztvevők életreszóló élményekkel térnek haza.

Hogy mitől olyan népszerű a tábor? A mindennapos lovaglás mellett a gyerekek korosztályuknak megfelelő elméleti és gyakorlati oktatásban is részesülnek. Továbbá a szervezők játékokkal, kézműves foglalkozásokkal teszik változatossá a napokat. Nem titkolt szándékuk a magyar kultúra, a hagyományok őrzése és átörökítése, az egészséges életmódra való nevelés. A fiatalok többek között választ kapnak azokra a kérdésekre is, hogyan kommunikál a ló, hogyan kell gondozni a hátasokat, illetve mire kell odafigyelni a közelükben?

A program során olyan közeli kapcsolatok és szoros barátságok alakulnak, amelyek még inkább megerősítik a szervezőket abban, hogy erőfeszítésük nem hiábavaló.

A program megvalósulásáért köszönet illeti a magyar kormányt és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-t.

Orosz Krisztina,
a KMNE munkatársa

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó