Egynapos vízitúra a Tiszán

Összesen 36-an – többségében gyerekek – vettek részt a Huszt és Nagyszőlős közötti túrán, melyet a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) szervezett. Már több alkalommal voltunk hasonló programokon, mégis nagy izgalommal vártuk ezt a napot.

A túravezetők indulás előtt eligazítást tartottak, majd vízre szálltunk. Út közben kisebb-nagyobb pihenőket tartottunk, így volt lehetőség egy kis pancsolásra, amit nagyon élveztünk. Beevezhettünk a Mária Terézia sziklához. A 4-5 méteres mélységben is kristálytiszta a víz, a gyönyörű sziklafalak különleges látványt varázsoltak elénk. Az út végére már mindenki belejött az evezésbe és könnyedén megérkeztünk Nagyszőlősre.

A buszsofőrök frissen sült pizzával vártak bennünket, melynek elfogyasztása után élményekkel gazdagodva, kellemesen elfáradva indultunk haza. Lesz mit mesélni szeptemberben az osztálytársaknak!

Hálásak vagyunk a felejthetetlen túráért (is) a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének. A program megvalósulásáért köszönet illeti a magyar kormányt és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-t.

Tar Eszter (13) és Bence (10),
a túra résztvevői

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó