KMNE: Anyák és lányaik Debrecenben │KISZó-háttér

Még nem is olyan rég a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) apák napi programot szervezett. Most viszont már a lányoké volt a főszerep, ugyanis a szülő-gyerek program keretében anya-lánya kirándulásra került sor. A résztvevők a Debreceni Aquaticumba látogattak el, illetve a Debreceni Agóra Tudományos Élményközpontot fedezhették fel. Volt szerencsém velük tartani, így a hétvége számomra is élményekben gazdagon telt, hiszen a közel ötven ifjú és idősebb hölgy igazán vidám társaságnak bizonyult.

Hegedűs Csilla (Beregszász–Debrecen)

– Hiszünk abban, hogy Isten vezérel minket, és minden évben „elrendezi”, hogy merre tartson az utunk. A pandémia időszakában, tavaly és azelőtt a viharoskai Vadvölgy Panzióban pihentünk, aztán Lembergbe látogattunk. Idén úgy döntöttünk, hogy külföldi utat szervezünk. Isten segítségével a helyszínt is sikerült kiválasztani, ami érdekes mind a gyerekeknek, mind szülőknek – mondta Szilágyiné Tóth Gabriella programfelelős, a KMNE elnökségi tagja.

És valóban jó választás volt Debrecen, hiszen az időjárás is kedvezett a fürdőzéshez, a kislányok és nagylányok, no meg az anyukák is fantasztikusan érezték magukat a színvonalas, megannyi szórakozási lehetőséget nyújtó aquatikumban, másnap pedig a méltán híres Agóra Tudományos Élményközpontban, ahol a sok érdekes tevékenység mellett planetáriumi bemutatót is tartottak.

– Összesen negyvenhatan gyűltünk össze. A legkisebb gyermek négy, míg a legidősebb tizennyolc éves.

Úgy vélem, mindenki megtalálta a neki legmegfelelőbb kikapcsolódási lehetőséget. Az egyesületben nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy ezeken az alkalmakon erősödjenek a kapcsolatok. Ilyenkor sokat beszélgetünk, tanácsokat adhatunk egymásnak, jobban oda tudunk figyelni a másikra, és ami a legfontosabb, egy kicsit több időt tölthet el egymással anya és lánya. Persze sokszor ez sem egyszerű, hiszen én is csak a legkisebb lányunkkal érkeztem, a két nagyobb otthon maradt, de előbb-utóbb mindenkire sor kerül – tette hozzá Gabriella.

Többször szó esett már arról, hogy a KMNE tagcsaládjai vallásosak, istenfélő emberek. Ezért nem volt meglepő, hogy vasárnap reggel Badó Krisztina, a Kárpátaljai Református Egyház Püspöki Hivatalának munkatársa közös imára hívta a résztvevőket.

Az áhítat mindenkit megerősített abban, hogy Isten leveszi vállunkról a gondot, az aggódást, mindent elrendez úgy, ahogyan annak lennie kell.

Mivel idén fennállásának tízéves évfordulóját méltatja az egyesület, ezt megünnepelve a nyár folyamán mind a négy szülő-gyerek (anya-lánya, anya-fia, apa-lánya, apa-fia) programot megvalósítják. Legközelebb az anya-fia kirándulásra kerül sor.

Apák napja a nagycsaládosoknál │KISZó-háttér

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó