Tűzifa beszerzésére ösztönzik a Beregszászi kistérség lakosait

Minden szakértő egyetért abban, hogy a fűtési szezon szempontjából rendkívül nehéz tél elé nézünk Ukrajnában – írta hivatalos közösségi oldalán Babják Zoltán kedden. A Beregszászi kistérség polgármestere arra kérte a kistérség lakosait, hogy kezdjenek felkészülni erre az időszakra.

Babják Zoltán Facebook-posztjában felhívta a figyelmet arra, hogy nem szabad csak az elektromos fűtésre hagyatkozni, ugyanis – mint fogalmazott – a gázellátás hiányában előfordulhat, hogy a hálózat nem bírja majd a túlfeszültséget, ami viszont vészleálláshoz vezethet. Ezért lehetőség szerint célszerű gondoskodni a lakás energiahatékonyságáról, a homlokzatok szigeteléséről, a lakások kandallóinak, kályháinak előkészítéséről (kéménytisztítás, biztonsági ellenőrzés elvégzése, stb.) és a szilárd tüzelőanyag (tűzifa, pellet stb.) beszerzéséről – hangsúlyozta a polgármester.

A polgármester közölte, hogy tűzifát a Beregszászi Erdőgazdaságnál igényelhetnek a lakosok. Ehhez ki kell tölteni egy kérelmet az erdészeti hivatalban (Jánosi, Fő u. 50a; Kígyós, Móricz Zsigmond u. 70.). A számla kézhezvétele után az azon szereplő összeg bármely bankfiókban vagy mobilbankban befizethető. Az erről szóló bizonylatot be kell mutatni az erdészeti hivatalban a szállítási engedély megszerzéséhez. A megvásárolt tűzifa elszállítása a vevő feladata, az erdőgazdaság nem vállal fuvarozást.

Babják Zoltán az aktuális árakról is tájékoztatott:

1. osztályú keményfa (tölgy, bükk, gyertyán) – 660 hrivnya/köbméter.

2. osztályú tűzifa (éger, nyárfa, rezgő nyár) – 550 hrivnya/köbméter.

A tűzifavásárlással kapcsolatban a következő elérhetőségeken lehet érdeklődni: Csizaji erdészet (Jurij Marhitics, 095-864-51-00), Kígyósi erdészet (Viktor Radik, 095-831-01-61).

 

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó