Szociális kártyarendszer kiterjesztésén dolgozik a KHÖT; Felvételi: a magyar intézet új szakot is indít; Gazdaságerősítő lépés az emelkedő árfolyam?; Aszály: mivel fenyeget?

KISZó – minden időben! Friss lapszámunkat kérje a postástól, keresse a megszokott pontokon – a Kárpáti Igaz Szó csütörtöki számából ajánljuk:

👉 SZOCIÁLIS KÁRTYARENDSZER KITERJESZTÉSÉN DOLGOZIK A KHÖT – Rezes József: „…olyan szakaszába léptünk a válságkezelésnek, mely hosszú távú stratégiai tervezést igényel”.

👉 KIKAPCSOLÓDÁS, KELLEMES IDŐTÖLTÉS FESTŐMŰVÉSZEK TÁRSASÁGÁBAN – A KárpátHáz Civil Szervezet a gyerekek támogatását tűzte ki célul.

👉 BANÁN KONTRA MÁLNA – Horváth Sándor publicisztikája.

👉 GÁZ LESZ, HA NEM LESZ GÁZ? – A válaszadók többsége (71%) tart attól, hogy nem lesz elég gáz a télen Ukrajnában – ez derült ki a Kárpáti Igaz Szó Facebook-oldalán az elmúlt héten indított reakciógombos szavazásból. Előző heti KISZó-kérdésünk elemzése.

👉 SZÍNHÁZRA FEL! – RENDHAGYÓ KÉPZÉS BEREGSZÁSZBAN – A szervezők célja, hogy valamennyi tehetségnek lehetőséget biztosítsanak a fejlődéshez.

👉 LEZAJLOTT A XII. BEREG-VIDÉKI NÉPZENEI ÉS NÉPTÁNCTÁBOR – A záróműsorban a gyerekek a táborban tanultakból mutattak be ízelítőt.

👉 GAZDASÁGERŐSÍTŐ LÉPÉS AZ EMELKEDŐ ÁRFOLYAM? – Az Ukrán Nemzeti Bank 25 százalékkal gyengített a hrivnya értékén.

👉 „…A PARANCSOLGATÁS HELYETT INKÁBB A KOMPROMISSZUMOT KERESEM” – Kulcslyuk rovatunk vendége Vetrócki Melinda, a ráti Szent Mihály Egészségügyi-Szociális Gyermek Rehabilitációs Központ vezetője.

👉 FELVÉTELI: A MAGYAR INTÉZET ÚJ SZAKOT IS INDÍT – A multiteszttel jelentkezők előnnyel indulnak.

👉 ÉLETCÉL: ÉRTÉKTEREMTÉS ÉS MÁSOK MEGSEGÍTÉSE – Külhoniként a magyar fővárosban.

👉 ASZÁLY: MIVEL FENYEGET? – Egyre kevesebb a víz a tavakban, folyókban.

👉 ÍGY ÁLLNAK KUPACSAPATAINK A NEMZETKÖZI PORONDON – Az európai kupakvalifikációk második körében két ukrán részvevő is bekapcsolódott, mérlegük egy győzelem, egy döntetlen.

👉 AUGUSZTUS 23-ÁN ÉLEDHET ÚJJÁ AZ UKRÁN FUTBALL – Hacsak a háború át nem írja a terveket.

👉 A HORGOLT MESEHŐSÖK BIRODALMÁBAN – Juscsenko Kata elmondta, hogyan is születnek ezek a tündéri játékfigurák.

CSALÁDI 7️⃣NÉZŐ mellékletünkben a legnézettebb TV 📺 csatornák műsorkínálata mellett humor, 🤣 bulvár, 😍 recept, 🍝 teszt, 📝  életmód 🤸 és agymozgató keresztrejtvény, horoszkóp ♌. Lapunk megrendelhető bármely postahivatalban, online  a www.ukrposhta.ua oldalon, de az újságstandokon is kapható.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó