Családi tábor a Vadvölgyben

Idén másodszor került megrendezésre a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete szervezésében a családi tábor, melynek a viharosi Vadvölgy panzió adott helyet. A programon 7 tagcsalád vett részt Aklihegyről, Beregszászból, Dercenből, Jánosiból, Szürtéből, Tiszaújhelyről és Tiszaújlakról.

A gyönyörű természeti környezet, az aktív családi kikapcsolódás mellett a programfelelősök – Tarpai József és Tarpai Zsuzsanna – sokszínű programmal várták a családokat.

A megérkezés után kezdetét vette az ismerkedés. Az estét jó hangulatú beszélgetés zárta. A pihenés egész ideje alatt lehetőség volt a biliárdozásra, asztaliteniszezésre és sok egyébre.

A reggeleket rövid áhítattal kezdtük, melyet Barta Elemér református lelkész tartott. A foglalkozások célja a családok egymásra hangolódása volt. A feladatokat nagy beszélgetések követték, illetve közös túrázást is beiktattak.

Az egyik nap témája a szülői szerep megélése volt, melynek nehézségeit, buktatóit kiscsoportokba rendeződve a férfiak és nők először külön-külön, majd közösen vitatták meg. Ezalatt a gyerekek kézműves foglalkozáson vehettek részt.

A záró estét tábortűz, közös éneklés és játék színesítette. Köszönet a megvalósulásért a magyar kormánynak és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek!

Tarpai Julianna résztvevő

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó