Merjünk segítséget kérni!

„A legnagyobb bátorság a remény” (Illyés Gyula)

A Kárpátaljai Lelki Elsősegély Telefonszolgálat szakmai hétvégét szervezett stábtagjai számára Beregszászon. A háborús események miatt csak korlátozott létszámban, de nagy örömmel és lelkesedéssel találkoztak azok a segítő szakemberek, akik telefonon nyújtanak segítséget (elsősegélyt) magyarul beszélő hívóiknak.

A péntek esti kötetlen együttlétet a szombati szakmai találkozó váltotta fel, melyen a segítő beszélgetés, az ügyelők saját lelki egészségvédelme, a közösségi mentálhigiéné és továbbfejlődési lehetőségek keresése volt a téma.

Színesítette a hétvége programját, hogy a stáb tagjai találkozhattak azokkal a jelöltekkel, akik most készülnek a telefonos segítői hivatásra. Nagy öröm lesz, amikor újabb kollégák csatlakozhatnak a már meglévő csapathoz.

A Kezünkben a Jövő Alapítvány legnagyobb programjaként működő telefonszolgálathoz évente mintegy 800-1000 hívás érkezik. Nagyrészt Kárpátaljáról telefonálnak, de hívják a szolgálatot Felvidékről is, mivel gyümölcsöző együttműködés van a két régió között. A 2014 óta működő Kárpátaljai Lelki Elsősegély Telefonszolgálat ügyelői szakmai támogatást kapnak a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségétől is, melynek képviselője most is jelen volt a találkozón.

A hétvége mottója az Illyés Gyulától kölcsönzött idézet volt, hiszen háborús helyzetben nagy bátorság kell – bátornak lenni az egymás segítésében, a másik szempontjainak figyelembe vételében, a fel nem adásban, egy újabb gyerek vállalásában… Erre a bátorságra hívjuk fel a figyelmet.

Mi úgy tartjuk, hogy az az igazán bátor, aki segítséget mer kérni.

Ha úgy érzi, hogy szívesen beszélgetne gondjairól valakivel, hívja telefonszámainkat: 095 600 8005 és 097 600 8005.

A programot a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.

Török M. Orsolya,
a Kárpátaljai Lelki Elsősegély Telefonszolgálat vezetője

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó