Kitiltották Ukrajnából az ismert műsorvezetőt, Szavik Susztert

Három évig nem léphet be Ukrajna területére Szavik Suszter kanadai-olasz kettős állampolgárságú ismert televíziós műsorvezető – közölte csütörtökön a Sztrana ukrán hírportál rendvédelmi forrásokra hivatkozva.

A portál meg nem nevezett informátorra hivatkozva azt írta: „a határőrség nyilvántartási rendszerében a televíziós műsorvezető neve mellett az az a megjegyzés szerepel, hogy a hadiállapotra való tekintettel a külföldi állampolgárságú Susztert nem léphet be az ország területére. A kitiltás okát ebben nem tüntetik fel”.

A hírportál megkereste Andrij Demcsenkót, az ukrán Állami Határőrszolgálat szóvivőjét a hírrel kapcsolatban, aki azt közölte, hogy a határőrszolgálat nem ad ki harmadik személyekkel kapcsolatos információkat.

Pavel Elizarov, a műsorvezető produkciós irodájának igazgatója Facebook-oldalán kacsának nevezte a Szavik Suszter kitiltásáról szóló híreket.

Az UNIAN hírügynökség saját forrásokra hivatkozva azt írta, hogy Szavik Suszter beutazási tilalmáról szóló határozatot nem az ukrajnai hatóságok adták ki.

A hírügynökség megjegyezte, hogy az utóbbi hónapokban a műsorvezető távolról, videóhíváson keresztül vesz részt a műsorok és interjúk rögzítésében. Műsora honlapján, amelyet az egyik betiltott ukrajnai tévécsatornán sugároztak március óta nem jelent meg friss tartalom. Feltételezések szerint a 69 éves, kanadai és olasz állampolgársággal is rendelkező tévés külföldön tartózkodik.

Kapcsolódó

Bunyó az Ukrajna tv-stúdióban: sokba került Sufrics “magyarkodása” (videó)

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó