Matekosok és művészlelkek – együtt ● Kárpáti Igaz Szó

A GENIUS Jótékonysági Alapítvány és a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetséggel (KMPSZ) idén úgy döntött, hogy a matematikatábort és a Jankovics Mária Alkotótábort egy időben valósítja meg a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola bázisán.

Hegedűs Csilla

Váradi Natália, a GENIUS Jótékonysági Alapítvány igazgatója elmondta, a művészet és a matematika kiegészíti egymást. Nagy öröm, hogy mindkét táborba ilyen sok gyerek jelentkezett.
– Tizenkét évvel ezelőtt is együtt indult a két tábor, tapasztalatot gyűjtöttünk, és szereztünk a KMPSZ-től, hiszen a pedagógusszövetség az egyik alapítója a GENIUS-nak – emelte ki az alapítvány igazgatója.

A Jankovics Mária Alkotótábor tehát tizenkettedik alkalommal valósul meg, és mindkét tábor programja nagyon színes.

Nyilvánvalóan az egyikben a matematika játssza a fő szerepet, míg a másikban a kézművesség, rajz, festészet és szobrászat. A matematika minden tudománynak az ajtaja és a kulcsa, a művészet pedig mindent szebbé tesz.

Kulin Judit, a matematikatábor szakmai felelőse ismertette a táborozókkal a heti programot, mely szerint délelőttönként szakmai foglalkozásokon és ismeretterjesztő előadásokon vesznek majd részt, amit megbeszélnek. De természetesen lesznek kötetlen programok is.

Kulin Ágnes, a Révész Imre Társaság elnöke, a Jankovics Mária Alkotótábor szakmai szervezője bemutatta a művészeket, akik a hét folyamán foglalkoznak a táborozókkal.

Mint mondta, az érdeklődők kézműveskedhetnek, id. Hidi Endre révén betekintést nyerhetnek az agyagozás, korongozás világába, és fiatal festők is tartanak majd tematikus foglalkozásokat.

A Jankovics Mária Alkotótáborba 108 gyerek jelentkezett, ezért a szervezők kettéválasztották a rendezvényeket, augusztus első hetében Beregszászban, az azt követő héten pedig Tiszapéterfalván pihenhetnek a művészetek iránt érdeklődők.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó