Kiderült, mikor kerülhet sor a nyugdíjak indexálására

A szociálpolitikai minisztérium közleménye.

Okszana Zsolnovics szociálpolitikai miniszter legutóbbi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy az idős emberek juttatásának jövő évre tervezett infláció miatti indexálása egyelőre kérdéses.

„Ha visszafoglaljuk a területeinket, és az országban stabilizálódik a helyzet, elkezdődik a gazdasági fellendülés, lesznek bevételeink, akkor esetleg tervezhetünk indexálást. Jelenleg nehéz előre megjósolni, hisz a ránk lőtt rakétáktól, a szétrombolt objektumoktól függünk.

Nem tudjuk biztosan, hogy a kikötőinkből kifut-e a gabona, elszámolnak-e velünk érte vagy sem. Ezért ma nehéz hosszú távú ígéreteket tenni – nem vállalkozom rá”, közölte a tárcavezető.

Ugyanakkor arról biztosított, hogy az állam számára jelenleg prioritást élvez a szociális ellátás megfelelő szinten tartása.

„Biztos vagyok benne, és szeretném biztosítani a polgárokat arról, hogy a kiszolgáltatott emberek szociális ellátása az egész kormány számára prioritást élvez. Minden lehetséges és rendelkezésre álló eszközzel próbáljuk szavatolni, hogy az emberek túléljék ezt a háborút” – tette hozzá a szociálpolitikai minisztérium vezetője.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó