„… mindannyian együvé tartozunk” ● Kárpáti Igaz Szó

A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programhoz pár éve Kárpátalja is csatlakozott. Nagy Béla, a Kárpátaljai Református Egyház Diakóniai Osztályának vezetője szerint ez a kezdeményezés a testvéri szeretet legékesebb bizonyítéka.

Hegedűs Csilla

– Ha a gazdáknak, vállalkozóknak van bizonyos mennyiségű búzája vagy más egyéb terméke, és abból a közösbe is adnak, az a felebarát, az elesett emberek segítésének példája. Különösen most aktuális ez, amikor háború van, amikor életet ment azok támogatása, akik otthon nélkül maradtak, és nálunk találtak menedékre. Mi, hála a Jó Istennek hála, február óta több száz kenyeret adtunk naponta a rászorulóknak – mondta.

– A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program szimbolikusan egy zsákba belefér, vagyis azt mutatja, hogy mi mindannyian együvé tartozunk, és egymás terhét kell hordoznunk.

Hálásak vagyunk azoknak a gazdáknak, akik még a szárazság és gyenge termés ellenére is nagy szeretettel hozzák az adományt.

Van olyan néni, akinek talán csak száz kilogramm búzája van otthon, mégis elhoz egy zsákkal, mert úgy érzi, hogy ezt kell tennie. De ha valaki csak egy kilót tud adni, azt is ugyanolyan szeretettel fogadjuk, mint aki egy tonnával segít. Idén az izsnyéteiek voltak az elsők, akik több mint egy tonna, idei aratásból származó búzát hoztak a diakóniai központba. A gabonát a gyülekezeti tagok gyűjtötték össze. Hálásak vagyunk nekik a nagylelkű adományért. Még egy hónapig, augusztus végéig várjuk az adományokat Kárpátalja minden szegletéből. Isten gazdag áldását kérjük valamennyiük életére és munkájára, mert tudjuk, hogy jobb adni, mint kapni, és Isten országát csak így, együtt tudjuk építeni – zárta szavait Nagy Béla.

A búzaöntésre augusztus 13-án kerül sor Nagydobronyban.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó