Fiktív népszavazásra készülnek az oroszok, rossz vége lesz – üzente Zelenszkij

Az ideiglenesen megszállt ukrajnai területekről olyan hírek érkeznek, miszerint Oroszország sietve “népszavazásokra” készül, ahol a föderációhoz való csatalakozásról dönthetnek. A “jobb” eredmények garantálása miatt online is lehetővé kívánják tenni a véleménynyilvánítást. Amennyiben ez megtörténik, Ukrajna elzárkózik mindennemű béketárgyalásoktól, üzenték meg Kijevben.

Kijev és szövetségesei nem fognak béketárgyalásokba bocsátkozni, ha Moszkva “népszavazásokat” tart Ukrajna elfoglalt térségeiben az Oroszországhoz való csatlakozásról – jelentette ki személyesen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

“Amennyiben a megszállók keresztülviszik az álreferendumokat, akkor elzárják magukat a tárgyalások lehetőségétől Ukrajnával és a szabad világgal, amire az orosz félnek valamikor majd nyilvánvalóan szüksége lesz” – hangsúlyozta szokásos videóüzenetében Zelenszkij.

Az Unian nyugati hírforrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a Moszkva által “különleges hadműveletnek” nevezett háború során az orosz hadsereg ellenőrzése alá vont térségekben, Doneckben, Luhanszkban, Herszonban és Zaporizzsjában terveznek népszavazást az Oroszországhoz történő csatlakozásról. Lehetséges dátumokról is hallani, leginkább szeptember 11-ét nevezik meg.

Ez is érdekelheti:

Zelenszkij: A világon senki sem érezheti magát biztonságban amikor a zaporizzsjai atomerőművet lövik

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó