Viski stadionavató a háború árnyékában

Új, műfüves futballpályát avattak Visken. A sztandart, azaz nagyméretű új játéktér mellett felújították a viski sportlétesítmény lelátóját, a világítást, az irodai helyiségeket és röplabdapályát is kialakítottak. A beruházás állami és helyi forrásokból valósult meg.

A viski stadion felújításához még tavaly, a Nagy Építkezés nevű állami program keretében kezdődött el, de már a háború hónapjaiban ért a végéhez. Amióta kirobbant a háború, ez az első olyan állami fejlesztés, amit a harcok idején adtak át. A 19,6 millió hrivnyás költségvetésű projektből 12,5 milliót finanszírozott az állam, a maradék önrészt a helyi önkormányzat biztosította.

Az ünnepélyes átadáson mások mellett jelen volt Jaroszlav Hajovics viski polgármester, Viktor Mikita, a régió katonai kormányzója, Oleg Protaszov, az ukrán szakszövetség elnökhelyettese és Ivan Duran, a megyei futball-szövetség első embere is. A nagyméretű játéktér avatására egy gyermek labdarúgó-tornával került sor, amit stílszerűen a házigazda viskiek nyertek. Emellett egy nosztalgiameccset is rendeztek a huszti járási öregfiúk és az Ungvári Hoverla egykori játékosai között, amit utóbbiak nyertek meg 3–2-re.

Ez is érdekelheti:

Nagy népszerűségnek örvendett az első Brazil Jiu-Jitsu tábor 

Forrás:
KISZó/Fotók:Facebook

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó