Zelenszkij kitiltaná a Nyugat országaiból az oroszokat

Zelensky washington post

Volodimir Zelenszkij ukrán államfő azt szeretné, ha a Nyugat legalább egy éven keresztül egyetlen orosz állampolgárt sem engedne be saját területére. A The Washington Postnak adott interjújában azzal indokolta javaslatát, hogy csak ilyen drasztikus lépéssel lehet jobb belátásra bírni Vlagyimir Putyin orosz elnököt.

Az ukrán államfő az ominózus interjúban elégtelennek nevezte az eddigi szankciós politikát. A jelenleginél sokkal nagyobb nyomás alá kell helyezni az agresszor államot, fejtette ki. Amellett, hogy legalább egy éven át egyetlen orosz állampolgárt sem engednének be a Nyugat országai magukhoz, azt is szorgalmazta, hogy teljesen mondjanak le az orosz energiahordozók importjáról, sem olajat, sem gázt ne vásároljanak Moszkvától.

Zelenszkij nehezményezte, hogy az orosz lakosság nem lázad fel Putyin háborús politikája ellen. Mint fogalmazott: az orosz lakosság választotta meg ezt a hatalmat, de nem küzd ellene, nem kritizálja a Kreml agresszív, barbár lépéseit.

Mint arról írtunk, Ukrajnában egy petíciót is megfogalmaztak, aminek értelmében 50 évre minden oroszt kitiltanának Ukrajnából:

Ötven évre kitiltanák az oroszokat Ukrajnából

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó