Nincs egyetértés az új tanév oktatási formájáról

Az oktatási minisztérium nem bízik az oktatási ombudsman felmérésében.

A szülők többsége ellenzi a jelenléti iskolai oktatást a háború idején – derül ki az oktatási ombudsman hivatalának felméréséből. A szakminisztérium azonban nem tartja reprezentatívnak a közvélemény-kutatást. Szerinte nem lehet megbízni a szülők körében végzett felmérés eredményeiben. Szerhij Gorbacsov oktatási ombudsman szerint a megkérdezett szülők közel 62 százaléka ellenezte a szeptemberben induló tanévben a jelenléti oktatást még felszerelt óvóhelyek mellett is.

A szaktárca ugyanakkor hangsúlyozza, hogy ezek az eredmények több okból sem tekinthetők objektívnek, s szerinte ehelyett meg kell várni az Ukrajna Állami Oktatásügyi Minőségellenőrzési Szolgálat augusztus 8-án készített, valóban szakmai tanulmányát erről a kérdésről, mely az előírt módszertani és szervezési-technikai eljárások szigorú betartásával készült, s ezáltal jóval megbízhatóbb, eredményei reprezentatívak.

A tárca azt is megjegyzi, hogy az új tanévre való felkészülés a belügyminisztériummal, a regionális katonai közigazgatásokkal és az oktatási főosztályokkal, az oktatási intézmények vezetőivel és a szülőkkel egyeztetve zajlik.

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó