Bombázások Harkivban, orosz fegyverzet semmisült meg a Krímen

Harkiv háborúban

Az elmúlt időszak legsúlyosabb légicsapása érte ma éjjel Harkiv több negyedét, közölte Oleg Szinyohubov megyei katonai kormányzó.

Hétfőn a késő esti órákban, majd éjjel is bombázták Harkiv több körzetét. A támadásban többen megsérültek, egy idős asszony meghalt. Jelentős károk képződtek a magán szektorban, közutak sérültek meg. A régió kormányzója szerint 7 rakétát lőttek ki az oroszországi Belgorodból a kelet-ukrajnai nagyvárosra.

Szintén rakétacsapásokról érkeztek hírek a Doneck megyei Kramatorszkból és Szlavjankszból. Az ottani “népköztársaság” milíciája pedig azt közölte, hogy az ellenőrzésük alatt lévő Donecket is támadták rakétavetőkből.

Az ukrán felderítés információi szerint Fehéroroszország területén az oroszok nagy mennyiségben halmoznak fel különböző típusú rakétarendszereket, ami azt jelzi, összehangolt és masszív támadásra készülhetnek Ukrajna északi területei ellen, beleértve a fővárost, Kijevet.

Az ukrán csapatoknak a Krím bejáratánál található Dzsankoje településnél sikerült súlyos csapást mérniük ottani orosz fegyverraktárra. A térségből megkezdődött az ott élők kimenekítése, miután a detonációk több kilométeres körzetben veszélyt jelentenek. Lángokba borult egy transzformátorállomás, valamint megrongálódott egy fontos közlekedési csomópont, ami nehezítheti az orosz erők utánpótlás-ellátását.

A Dzsankojében történteket Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó a megszállók fegyverkészletének “demilitarizálásának” nevezte.

Mint arról beszámoltunk, időközben Ukrajnában újabb három hónappal meghosszabbították a hadiállapotot és vele együtt a katonai mozgósítást.

Megszavazták! 90 nappal meghosszabbították a hadiállapotot és a mozgósítást

 

Forrás:
KISZó/Unian

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó