Zelenszkij elárulta, miként állítható meg Putyin

Volodimir Zelenszkij államfő szerint le kell zárni a határokat az orosz állampolgárok előtt, és totális energiaembargót szükséges bevezetni Moszkvával szemben.

Az ukrán elnök a The Washington Postnak adott interjújában kifejtette, a háború befejezésének egyetlen módja, hogy vasfüggöny vegye körül Oroszországot, állampolgárai ne tudják elhagyni az országot és semmilyen orosz energiahordozót ne vásároljon Moszkvától a Nyugat.

Indoklása szerint valamennyi orosz állampolgár felelős az ukrajnai háborúért, mert az orosz nép segítette hatalomra Vlagyimir Putyint, és csak ők képesek rá olyan nyomást gyakorolni, hogy annak hatására befejezze az Ukrajna ellen indított háborút. Zelenszkij javaslata szerint meg kell tagadni minden egyes orosztól a vízumot, s aki már külföldön tartózkodik, azt vissza kell deportálni Oroszországba. Ezek a szankciók szerinte “nagyon hatásosak és egyúttal békések” lennének. Sajnálattal konstatálta, hogy egyes vezető nyugati államok ódzkodnak ezektől a lépésektől.

Az ukrán államfő szerint mindaddig persona non gratának kell tekinteni világszerte az oroszokat, amíg nem változtatnak a filozófiájukon, és nem győzik meg Putyint a háború befejezéséről, és arról, hogy vonuljon ki Ukrajna területéről.

Az ukrán államfő elárulta azt is, a kijevi vezetést a nyugati vezetők figyelmeztették a várható orosz agresszióról, de konkrétumokat nem mondtak. Szerinte, ha a kijevi vezetés elárulta volna ezeket az értesüléseket, az országban pánik tört volna ki és az emberek fejvesztve menekültek volna a határokon túlra, ami gazdaságilag lenullázta volna országát és szabad prédává változott volna a betolakodók számára.

Ez is érdekelheti:

Aresztovics: az oroszok készek voltak kivonulni a február 23-a után elfoglalt területekről

Forrás:

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó