Elárasztott utcákat hagyott maga után a szolyvai vihar

Volt, ahol fákat döntött ki, máshol az utcákban hömpölygött az esővíz. A kedd délután érkezett hirtelen vihar leginkább Szolyvát és környékét tépázta meg – írta a Mukachevo.net.

Olyan mennyiségű csapadék esett rövid idő alatt az Ungvártól 70 kilométerre fekvő városban, hogy elárasztotta az utcákat a víz. Helyi lakosok több fotót és videót is megosztottak a közösségi oldalakon arról, hogy gyakorlatilag hömpölyög az utcákon az esővíz, az égből pedig néhol jégeső hullik. A hirtelen feltámadt vihar a fákat sem kímélte, több helyen fákat döntött ki és ágakat tört le az orkán erejű szél. Az égszakadás és a viharos szél miatt a város több utcájában és a környező településeken is szünetelt az áramellátás.

A megyei katasztrófa-elhárítási szolgálat szerda reggeli közleménye szerint a Munkácsi járásban 9 esetben avatkoztak be a tűzoltók a viharral összefüggésben, szinte minden esetben kidőlt fákhoz, leszakadt ágakhoz kellett kivonulni. A legtöbb ilyen esetet Szolyván rögzítették. Kiemelték, hogy 15 településen egyáltalán vagy részlegesen nincs áram. A tájékoztatás szerint az áramszolgáltató szakemberei már dolgoznak a hiba elhárításán.

 

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó