Hollandia 65 millió euróval járul hozzá Ukrajna újjáépítéséhez

Hollandia több mint 65 millió eurós segélyt nyújt Ukrajnának az orosz agresszió által érintett régiók újjáépítésének megkezdéséhez – jelentette be Lissier Schreinemacher holland külkereskedelmi és fejlesztési miniszter Kijevben tett látogatása során.

Az összeg magában foglalja a holland vállalatok társfinanszírozási erőfeszítéseit az infrastruktúra, például hidak, gátak és kórházak újjáépítésére Ukrajna háború sújtotta régióiban. A pénzeszközöket az ukrán kis- és középvállalkozások támogatására is fordítjuk majd – mondta a miniszter.

Megjegyezte, hogy Hollandia 1 millió eurót biztosít Herson, Odessza és Mikolajiv újjáépítését szolgáló kiemelt projektek támogatására. Emellett a holland kormány 10 millió eurót különít el aknamentesítésre és a robbanótárgyak felszámolására azokon a területeken, ahol aktív harci cselekmények zajlottak.

Tovább 2,5 millió eurót folyósítanak az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Banknak (EBRD) a makrogazdasági reformok, a közigazgatás és a jogállamiság biztosításának támogatására Ukrajnában, valamint további 2 millió eurót az ENSZ Népesedési Alapjának pszichoszociális támogatásra.

Lengyelország, az orosz invázió kezdete óta, több mint tízmilliárd zlotyval támogatta Ukrajnát:

Tízmilliárd zloty támogatás Ukrajnának

Forrás:

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó