KMDFKSZ focikupa Szentesen ● Kárpáti Igaz Szó

A Kárpátaljai Magyar Diákok és Fiatal Kutatók Szövetsége (KMDFKSZ) szeptember 10-én kispályás labdarúgótornát rendezett Szentesen, a Pusztai László Sporttelepen.

Varga Brigitta

Az országban dúló háború átírta a KMDFKSZ idei programját. Több esemény megszervezése került most zárójelbe, többek között a tudománynépszerűsítő körút, hiszen a tanintézmények távoktatásban működtek, továbbá az év közben szervezett tematikus bulik vagy éppen a nagy népszerűségnek örvendő diáknapok. Utóbbi keretében került minden éven megrendezésre a kárpátaljai focikupa, melyet idén új helyszínen bonyolítottak le. A focikupát először tartottak az anyaországban, Szentesen. A tornán 5 kárpátaljai és magyarországi csapat mérte össze erejét. A játékszabályokat a Magyar Labdarúgó-szövetség által kirendelt bírók ismertették. A mérkőzéseket a helyszínen Baláczky Vlagyimir humorista, azaz Pitkin „közvetítette”.

Gál Máté, a KMDFKSZ elnöke elmondta, örül annak, hogy meg tudták valósítani a spoteseményt, már csak azért is, mert az előkészítésben sikerült jó kapcsolatot kiépíteni és együtt tudtak működni a helyiekkel. A nézők fergeteges meccseket láttak és remekül szórakoztak.

– Hálásak vagyunk minden segítségért, melyet a helyiektől kaptunk. Elsőként a Kinizsi Sportklubnak, mely rendelkezésünkre bocsátotta a pályát. Nagy jelentőségű bírt számunkra ez az esemény, hiszen február óta ez első alkalom, hogy találkozhattunk diáktársainkkal. A háború miatt az elnökségi tagok többsége, illetve sok kárpátaljai fiatal Magyarországon tartózkodik, ezért is döntöttünk úgy, hogy az anyaországban szervezzük meg a focikupát. Rendkívül izgalmas mérkőzéseknek lehettünk szemtanúi.  A játék végén a helyezést elért csapatok serleget, a játékosok érmet kaptak.

A KMDFKSZ elnöke hozzátette, bár az országban dúló háború miatt korlátozódott a tevékenységük, a közeljövőben további programok kerülnek meghirdetésre.

– Októberre ütemeztük a közgyűlésünket, novemberben szeretnénk tartani egy vezetőképzőt, hogy a megválasztott új tagok könnyedén be tudjanak kapcsolódni a szervezet életébe.

A győzteseknek járó kupát a Harci Patkányok nevű csapat vihette haza, a dobogó második fokára a Yuong Boys tagjai állhattak fel, míg a bronzérem a SZMK U8 együttesé lett. A torna gólkirálya Tóth Richárd, legjobb kapusa pedig Kovács Noel lett. A torna legjobb játékosának Kovács Gábort választották.

A játéknap végére elkészült a nagydobronyi babgulyás is, melynek elfogyasztása közben a beszélgetés is jóízűen zajlott.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó