Oroszország-szerte tiltakozó akciókra készülnek Putyin bejelentésére

Nem tetszik az oroszoknak a Vlagyimir Putyin orosz elnök által bejelentett részleges mozgósítás. A Veszna (Tavasz) nevű mozgalom összoroszországi tiltakozást hirdetett meg szerdára – közölte az UNIAN ukrán hírügynökség.

A szervezet aktivistái a Twitteren arra szólították fel az orosz állampolgárokat, hogy ma moszkvai idő szerint 19 órai kezdettel gyülekezzenek saját városuk főterén és tiltakozzanak a Vlagyimir Putyin orosz elnök által bejelentett részleges mozgósítás ellen.

“Mostantól minden otthonba és családhoz valóban beköltözik a háború. Korábban a hatóságok azt közölték, hogy csak “hivatásos katonák” harcolnak, és megnyerik ezt a háborút. Kiderült, hogy vesztésre állnak, és elítélteket kezdtek a frontra küldeni Most pedig bejelentették a mozgósítást” – áll a mozgalom közleményében.

“Ez azt jelenti, hogy orosz férfiak ezreit – apák, testvérek és férjek – vetik a háború húsdarálójába. Miért halnak majd meg ezek az emberek? Miért hullajtják majd a könnyeiket az anyák és a gyermekek? Putyin hataloméhségéért?” – jegyezték meg a megmozdulás szervezői.

Mint arról korábban írtunk, az orosz elnök szeptember 21-én videoüzenetben jelentette be, hogy részleges mozgósítást rendel el a föderációban.  Részletek itt:

Putyin részleges mozgósítást rendelt el

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó