Magyar állami kitüntetést vehettek át földijeink; Fegyir Sándor: a háború legnehezebb napja a béke első napja lesz; Felavatták az Erdélyi Béla Emlék- és Alkotóházat Munkácson; Gondokat okozhat az extrém időjárás a megye településein

KISZó – minden időben! Friss lapszámunkat kérje a postástól, keresse a megszokott pontokon – a Kárpáti Igaz Szó csütörtöki számából ajánljuk:

👉 MAGYAR ÁLLAMI KITÜNTETÉST VEHETTEK ÁT FÖLDIJEINKBacskai József: Meggyőződésem, hogy mindannyian rászolgáltak a kitüntetésre.

👉 FOLYTATÓDIK A NÉPTÁNCOKTATÁSA KárpátHáz Civil Szervezet egyik legnépszerűbb programja a kulturális központok felújítása, és azok élettel való megtöltése.

👉 ISMÉT GYÁSZOL A KÁRPÁTALJAI MAGYAR KÖZÖSSÉGEperjesi István özvegye, Magdolna megtörten mondta el, milyen jó férjet és édesapát veszítettek el.

👉 SZENT KERESZT FELMAGASZTALÁSÁT ÜNNEPELTÉKA szentmise és körmenet után a híveket a Karitász jóvoltából szeretetvendégségre invitálták.

👉 FELAVATTÁK AZ ERDÉLYI BÉLA EMLÉK- ÉS ALKOTÓHÁZAT MUNKÁCSONA projekt magyar kormánytámogatással valósult meg.

👉 FEGYIR SÁNDOR: A HÁBORÚ LEGNEHEZEBB NAPJA A BÉKE ELSŐ NAPJA LESZ  – „Nem csak Ukrajna függetlenségéért és szuverenitásáért harcolok, hanem azért is, hogy civilizált világban élhessen a következő nemzedék”

👉 EGY KORSÓ SÖR AZ OKTOBERFESTENHorváth Sándor publicisztikája.

👉 GONDOKAT OKOZHAT AZ EXTRÉM IDŐJÁRÁS A MEGYE TELEPÜLÉSEINNéhány éve Beregszászban is volt egy nagy felhőszakadás, amely az ungvárihoz hasonló problémákat okozott a Vérke-parti város néhány utcájában – emlékezett vissza Galajda József, a beregszászi vízszolgáltató vállalat, a Vodokanal-Kárpátvíz Kft. igazgatója.

👉 „…IGYEKSZEM KIHASZNÁLNI A PILLANAT KÍNÁLTA LEHETŐSÉGET…”Kulcslyuk rovatunk vendége Pántlikné Oszuszky Erika, a Técsői Hollósy Simon Líceum szervezőtanára.

👉 EGY HELYI MOZGALOM, MELY ÓRIÁSI VÁLTOZÁSOK ELINDÍTÓJA LEHETA mostani alkalommal 15 Big Bag újrahasznosítható műanyag flakont sikerült összegyűjteni a víz felszínéről.

👉 SZEPTEMBER 26: A FOGAMZÁSGÁTLÁS VILÁGNAPJA – Minden terhességnek kívánatosnak kell lennie.

👉 KÁRPÁTALJÁN IS GYAKORI A ROKONGYILKOSSÁGCsaládi viszályok, melyek tragédiával értek véget.

👉 HATALMAS LEHETŐSÉG ELŐTT MARCO ROSSI FIAIA magyar válogatott az NL következő körében szeptember 23-án lép pályára a Hansi Flick vezette Németország vendégeként, három nappal később fogadja az Európa-bajnok olaszokat a Puskás Arénában.

👉 FOTÓKIÁLLÍTÁS AZ UNGVÁRI VÁRBANKárpátalja híres és érdekes személyiségei címmel rendezett tárlatot Dorohovics Mihály fotóművész.

CSALÁDI 7️⃣NÉZŐ mellékletünkben a legnézettebb TV 📺 csatornák műsorkínálata mellett humor, 🤣 bulvár, 😍 recept, 🍝 teszt, 📝  életmód 🤸 és agymozgató keresztrejtvény, horoszkóp ♌. Lapunk megrendelhető bármely postahivatalban, online  a www.ukrposhta.ua oldalon, de az újságstandokon is kapható.

 

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó