Szeptemberi lavinaomlás Kárpátalján

lavina kárpátok

Idén igen korán megérkezett a tél a Kárpátokban. Van, ahol már 20-40 cm-es hóréteggel találkozni. Sőt, még csak szeptembert írunk, de már lavinaveszélyre figyelmeztetnek.

Kárpátalján a megyei katasztrófa-elhárítási szolgálat munkatársai videót tettek közé, amin egy lavina nyomai láthatók. Megjegyzik, ők sem gondolták volna, hogy már szeptemberben lavinaveszélyre kell figyelmeztessenek.

Kárpátalja legmagasabb hegyeit már hó borítja, beköszöntek a mínuszok, az erős széllökések, nagyon rosszak a láthatósági viszonyok. A hegyi mentők arra figyelmeztetnek, a magasabban fekvő helyeken a turisták és a megyénkben élő menekültek tartózkodjanak az erdők látogatásától, mert könnyen bajba sodorhatják magukat.

Havazhat a hétvégén a Kárpátokban

Az állami határőrség sajtószolgálata pedig azoknak üzent, akik a zöldhatáron próbálkoznának. Mint tudjuk, a katonai mozgósítás miatt nagyon sokan próbálják illegális úton elhagyni az országot. Vannak, akik a hegyvidéki részeken, erdős területeken próbálnak külföldre menekülni. A hatóság most őket figyelmezteti, hogy a rossz idő beálltával ez különösen veszélyes.

A háború kitörése óta már 14 illegális határsértő holttestére bukkantak a hegyekben, közölte az állami határőrség.

Forrás:
KISZó/Fotók:Mukachevo.net

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó