Magyar–olasz: a csoda után következhet a csodák csodája

Fantasztikus siker kapujában áll a magyar labdarúgó-válogatott.

Két sorozat zárul le ma este a Puskás Arénában: Szalai Ádám csapatkapitány utoljára szerepel a magyar válogatottban, Marco Rossi csapata pedig befejezi a menetelését a Nemzetek Ligája idei kiírásában. A magyar válogatottnak egy döntetlen is elég lenne az őket két pont hátránnyal követő olaszok ellen a ma esti “döntőben”, s akkor bejutna a jövő júniusi hollandiai négyes döntőbe, ahol a házigazda mellett a horvátok is ott lesznek, s a portugál vagy a spanyol válogatott egyike lehet még ott, no és akár a magyar nemzeti tizenegy.Elképesztően nagy lehetőség kapujában áll tehát a magyar csapat.

Hatalmas lehetőség előtt Marco Rossi fiai

Marco Rossi együttese a hazai 1–1 után idegenben nyert 1–0-ra Németország ellen múlt pénteken. Mivel Olaszország a magyar–némettel egy időben 1–0-ra legyőzte Angliát, biztossá vált, hogy Rossi csapata bent marad a Nemzetek Ligája A-divíziójában. A hatalmas bravúrjának köszönhetően az utolsó csoportmeccs előtt két ponttal megelőzve az olasz válogatottat az első helyen áll a csoportjában, és kiemelt helyen, az első kalapból várja október 9-én a 2024-es németországi Európa-bajnokság selejtezőcsoportjának a sorsolását.

A magyar gárda 2018-ban még a C-divízióban kezdte a Nemzetek Ligáját, mára pedig a sorozat legjobbjai között szerepel, s a következő kiírásban is garantáltan ott lesz. Amennyiben pedig rosszul sikerülne a 2024-es kontinenstorna kvalifikációja, garantáltan lesz esély az NL-révén a pótselejtezőre, ami eddig mindig bejött.

Az elitcsoportban való bennmaradás már önmagában is a csoda kategóriája. Amennyiben összejönne a négyes döntő, az a csoda csodája lenne már. Ma este a magyar válogatott mögött a második helyen álló olaszok ellen a csoportelsőség a cél a halálcsoportban. Már egy döntetlennel boldog lenne a Puskás Aréna 70 ezres közönsége és a több millió magyar futballszurkoló Budapesttől Ungváron át Bácskatopolyáig.

 

Forrás:
KISZó/Fotó:NSO
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó