Ukrán főparancsnok: az oroszok legyőzése nem jelenti majd a háború végét

Ukrajna győzelme a jelenleg zajló Oroszország elleni háborúban nem vet véget a két ország közötti ellenségeskedésnek – erről Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka nyilatkozott az amerikai Time magazinnak adott interjújában, adta hírül az Rbc.ua ukrán hírportál.

„Az oroszokat ismerve, győzelmünk nem jelenti majd a háború végét. Diadalunkkal levegőhöz juthatunk, amely lehetőséget biztosít ahhoz, hogy felkészüljünk a következő háborúra” – fogalmazott Zaluzsnij.

A tábornok elmondása szerint az orosz február végi támadása nem érte meglepetésszerűen Ukrajnát, ugyanis hadgyakorlatokon előre készültek egy esetleges offenzívára. A kiképzések során a felszínre kerültek az ukrán hadsereg gyenge pontjai. Ugyanakkor parancsnokaink nem kezelték kellő komolysággal ezeket a hadgyakorlatokat.

“Előfordult, hogy ordítoztam, hogy elmagyarázzam nekik, ha nem változtatnak, akkor a következmények már nem csupán a mi életünkbe fog kerülni, de hazánk jövőjére is hatással lesz” – mondta a tábornok.

Zaluzsnij az interjúban azt is elárulta, hogy egy esetleges teljes körű háborúra készülve jelentős mennyiségű fegyvert, fegyverrendszert és katonai felszerelést csoportosított át.

“Fontos volt a meglepetés ereje. Elhitettük az ellenséggel, hogy nem számítunk támadásra, hogy hadseregünk a megszokott helyén állomásozik, katonáink gazt égetnek, tévéznek és Facebookoznak” – jelentette ki az ukrán fegyveres erők főparancsnoka.

Kapcsolatos:

Ukrán előrenyomulás: eddig hatezer négyzetkilométernyi területet foglaltak vissza

 

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó