Ködös, borongós idő várható, kisebb napsütéssel a hétvégén

Pénteken egy hullámzó frontrendszer hatására felhős, borongós időre van kilátás. Többfelé várható eső, zápor, miközben a csapadéksáv várhatóan fokozatosan kelet felé tolódik. Sokfelé élénk, helyenként erős lesz a keleti-délkeleti szél. Reggel 4 és 11, kora délután 11 és 20 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton is felhős, borongós időre készülhetünk, a nyugati, északnyugati tájakat leszámítva még többfelé előfordulhat eső, zápor a nap különböző részeiben. Az északi-északnyugati szél a keleti és északkeleti tájak kivételével élénk, erős lesz, a Dunántúl magasabb részein helyenként viharos lökések is előfordulhatnak. Napközben 11 és 17 fok között alakulhatnak a maximumok.

Vasárnap már számíthatunk hol rövidebb, hol hosszabb napos időszakokra, de elszórtan kisebb eső, zápor átmenetileg még a nap első felében előfordulhat. A helyenként élénk északi-északkeleti szélben 11 és 18 fok közé melegedhet a levegő.

Hétfőn csapadék helyenként a Dunától keletre fordulhat elő, miközben nappal nyugat felől felszakadozik a felhőzet. Nem lesz jelentős a légmozgás. Kora délután 11 és 17 fok között alakulhatnak a maximumok.

Kedden a párás, ködös reggelt követően a Dunától keletre maradhat többfelé szürke az idő, ezeken a tájakon csak 10 fok körül alakulhat napközben a csúcshőmérséklet, kora délután 13-17 fokot mutathatnak a hőmérők.

Forrás:
KISZó/Idokep.hu

Post Author: KISZó