Google-adó címen 40 millió dollár folyt be az állami költségvetésbe

Az állami költségvetés 40 millió dollárral gazdagodott a 3. negyedévben. A 1,5 milliárd hrivnyának megfelelő összeget Google-adó címen kapta – tájékoztatott Danilo Hetmancev, a parlament pénzügyi, adó- és vámpolitikai bizottságának vezetője.

„A legnagyobb összegeket a Google Commerce Limited, az Apple Distribution International Limited és a Google Ireland Limited utalta” – írta Telegram-csatornáján Hetmancev.

Általánosságban elmondható, hogy 2022-ben Ukrajna állami költségvetésébe a nemzetközi vállalatok már 4 milliárd 129 millió hrivnya általános forgalmi adót fizettek be az ország vámterületén végzett elektronikus szolgáltatásokért.

Mint ismert, a parlament 2021-ben fogadta el az úgynevezett Google-adóról szóló törvényt, amely a nemzetközi technológiai cégek adózási szabályainak az ukrán előírásokhoz való igazítását javasolja. Ez a dokumentum konkrétan leírja, hogy az ukrajnai információs térben dolgozó és az online hirdetésekkel pénzt kereső nemzetközi cégek Ukrajnában is fizessenek adót, beleértve az áfát.

A Google és az UNESCO 50 000 laptopot ad az ukrán iskoláknak

10 millió dollárt fordít a Google a háborús álhírek megfékezésére

Forrás:

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó