Premier Liga: erősítést sürget a Minaji FC edzője

volodimir saran minaji fc

Zsinórban három vereség után szerzett ismét pontot a Minaji FC. Kijelenthető, az őszi szezon második felére visszaesett az Ung-vidéki klub teljesítménye, amit Volodimir Saran is elismer. A vezetőedző szerint erősítésre van szükség, hogy csapata a Premier Ligában tudjon maradni.

A Vorszkla Poltava és a Dnyipro elleni fiaskókról legutóbb már beszámoltunk, s akkor azzal fejeztük, hogy a 12. fordulóban esedékes Csornomorec Odessza elleni találkozót feltétlenül meg kell nyernie a csapatnak. Egyrészt, mert az ellenfél sereghajtóként és győzelem nélkül érkezett a Minaj Arénába, másrészt eljött már az ideje, hogy végre megszülessen a minajiak idénybeli első hazai győzelme.

Nem így történt. A vendégek tizenegyesből már az 5. percben betaláltak, s több gól nem is esett. A házigazdán az sem segített, hogy az utolsó húsz percet emberelőnyben futballozta végig.

Ezzel tovább tart a Minaji FC katasztrofális hazai mérlege, idén mindössze két pontot kapart össze, ami döntően befolyásolhatja később a végelszámolást.

Ilyen rossz előjelek után utazott Lembergbe a csapat, ahol a 2012-es Eb-re épült arénában lépett pályára a helyi Ruh vendégeként. A bajokat csak tetézte, hogy Saran mester egyik csatárára sem számíthatott, Jurij Kolomijec és Oleg Visnyevszkij sem tudott pályára lépni. Amikor a Ruh az első félidő közepén megszerezte a vezetést, eldőlni látszott a csata. Ám a második félidő derekán egy rögzített pozíció után Ivan Trubocskin egyenlített: 1–1. A 29 éves balhátvédnek ez volt az első gólja az élvonalban, amit negyvenedik premier ligás találkozóján szerzett. A kapuban álló Olekszandr Bandura pedig mérföldkőhöz érkezett, kétszázadik alkalommal lépett pályára az ukrán legfelső osztályban., amit egy értékes pontszerzéssel ünnepelhetett.

Meccsértékelőjében Volodimir Saran elismerte, kihozták a maximumot a meccsből.Ú is úgy látja, az őszi szezon második felére visszaesett a gárda koncentrációja, ezzel, valamint pszichés okokkal magyarázható a siralmas hazai teljesítmény, amit részint az idegenben szerzett nyolc pont egyensúlyoz. A vezetőedző megjegyezte, gyakorlatilag egy és ugyanazon összeállításban játszották le az eddigi 12 bajnokit, nincs erősítést jelentő kispadja, ezért új játékosok leigazolását sürgette a télen, hogy képesek legyenek kiharcolni az élvonalbeli tagság megőrzését.

Az egykori kiváló játékos és remek szakember azért arra is emlékeztetett, hogy tavaly a minajiak más tréner keze alatt 18 mérkőzésen gyűjtöttek 10 pontot, ami most vele 12 bajnokin összejött.

Az előttünk álló hétvégén, november 20-án utolsó hazai meccsét játssza a gárda. A 14. fordulóban a tabella nyolcadik helyén álló Metaliszt Harkiv lesz az ellenfél. Vajon összejön-e az első hazai győzelem? Az Ung-vidékiek 10 ponttal a táblázat 13. helyén szerénykednek, mögöttük a 9-9 pontos Csornomorec és FK Lviv áll, 7 ponttal az Ingulec a sereghajtó. Az élen, változatlanul veretlenül a Dnyipro áll 32 ponttal, a címvédő Sahtar 5 pontos hátránnyal követi, igaz, egy találkozóval kevesebbet játszva.  A harmadik és a negyedik Zorja, Olekszandrija páros 23-23 pontos, a nagy múltú Dinamo Kijev 20 egységnyivel csupán az ötödik a bajnokság feléhez közeledve.

Ez is érdekelheti:

Terítéken a magyar és ukrán kupacsapatok nemzetközi szereplése

 

 

Forrás:
KISZó/DGY/Fotó:Minaji FC
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó