Magyarország segít az ukrán intézmények újjáépítésében; Kevesebb fizetés, több gond – a realitások nem túl biztatóak; Ismét gyászol Kárpátalja; Erfán Ferenc: „…az örökséget ápolni, felügyelni szükséges és tovább kell adni”.

KISZó – minden időben! Friss lapszámunkat kérje a postástól, keresse a megszokott pontokon – a Kárpáti Igaz Szó csütörtöki számából ajánljuk:

👉 MAGYARORSZÁG SEGÍT AZ UKRÁN INTÉZMÉNYEK ÚJJÁÉPÍTÉSÉBEN – Magyar kormánytámogatásból felújított óvodát adtak át Beregszászban.

👉 ÚJRAINDULT A FORGALOM A TISZAÚJLAKI HÍDON – A Tiszaújlaki kistérség polgármestere megkeresésünkre elmondta, sikerült elhárítani a híd állapotából adódó veszélyeket.

👉 EGY KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁS MARGÓJÁRA – Horváth Sándor publicisztikája.

👉 KEVESEBB FIZETÉS, TÖBB GOND – A REALITÁSOK NEM TÚL BIZTATÓAK – A Kárpáti Igaz Szó Facebook-oldalán feltett kérdésünkben arra voltunk kíváncsiak, a háború kitörése óta kevesebb fizetést kapnak-e olvasóink. Válaszadóink 60 százalékának nem változott a bére, a többiek azonban némi fizetéscsökkenést tapasztaltak.

👉 KÁRPÁT-MEDENCEI MAGYAR MÉDIA: JELEN ÉS JÖVŐ – A nemzetpolitikai államtitkárság és a nemzeti médiaszövetség közös szervezésében lezajlott II. Kárpát-medencei magyar médiatalálkozón közel 200 külhoni és anyaországi kolléga vett részt. Kosztolányi-díjat kapott Dunda György, a Kárpáti Igaz Szó lapigazgatója.

👉 ISMÉT GYÁSZOL KÁRPÁTALJA – Literáti Sándornak és Bobik Románnak terveik, céljaik voltak az életben.

👉 „…NEHEZEN TUDOM LEPLEZNI AZ ÉRZÉSEIMET…” – Kulcslyuk rovatunk vendége Ruscsák Dóra, a Sislóci Líceum alsós tanítónője, angol szakos tanár.

👉 BOKSAY-MÚZEUM – KIHÍVÁSOK ÉS MEGOLDÁSOK – Erfán Ferenc: „…az örökséget ápolni, felügyelni szükséges és tovább kell adni”.

👉 KESERŰ AZ ÉLET AZ ÉDES KÓRRAL – A cukorbaj bárkit utolérhet!

👉 MÁSODSZOR KAPTÁK BÓDULT VEZETÉSEN, ELVETTÉK A JOGOSÍTVÁNYÁT – Az ítélet: 34 ezer hrivnya pénzbírság és 3 év eltiltás.

👉 NYAKUNKON AZ ELSŐ TÉLI FOCI-VB – Szigorú öltözködési és alkoholszabályok, klimatizált stadionok, no de ki lesz a világbajnok?

👉 EHETŐ ÉS IHATÓ CSOKROK BANGA MAKÓ BIANKÁTÓL – Banga Makó Bianka három évvel ezelőtt kezdett el készíteni ehető kompozíciókat, amelyek többségéhez édességeket és különféle italokat használ fel.

CSALÁDI 7️⃣NÉZŐ mellékletünkben a legnézettebb TV 📺 csatornák műsorkínálata mellett humor, 🤣 bulvár, 😍 recept, 🍝 teszt, 📝  életmód 🤸 és agymozgató keresztrejtvény, horoszkóp ♌. Lapunk megrendelhető bármely postahivatalban, online  a www.ukrposhta.ua oldalon, de az újságstandokon is kapható.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó