Huszonöt „legyőzhetetlenségi pontot” hoznak létre a Beregszászi kistérségben

Soron kívüli ülést tartott a Beregszászi Városi Tanács november 23-án, szerdán. A képviselő-testület számos kérdésről döntött, többek között megszavazták, hogy huszonöt „legyőzhetetlenségi” melegedőpontot alakítanak ki a kistérségben.

Az elfogadott határozat értelmében a 25 melegedőpontból 11-et Beregszászban, 14-et pedig a kistérséghez tartozó településeken hoznak létre. Ezek ideiglenes pihenőhelyként működnek majd, el lesznek látva fűtéssel, forró italokkal, továbbá hosszabb áramkimaradások esetén ezeken a helyeken a lakosok feltölthetik elektronikai eszközeiket. A melegedőpontok pontos címéről a kialakításukat követően tájékoztatják a lakosságot.

Az ülésszakon a kistérség költségvetéséből 1,5 millió hrivnyát különítettek el Herszon megye megsegítésére, melyben Kárpátalja is szerepet vállal. Az összeget a harcok következtében megrongálódott lakóházak és infrastrukturális létesítmények sürgősségi javításra fordítják.

A képviselő-testület támogatta a végrehajtó bizottság által is elfogadott, a kistérség társasházainak fűtését ellátó kazánházak áramfejlesztő generátorokkal való ellátását célzó részleges kompenzációs programját. Társasházanként a városi tanács által biztosított összeg maximum 30 ezer hrivnya.

Elfogadásra került a 4. számú területvédelmi körzetben (Beregszászi járás) 2023-ra alakuló területvédelmi egységek biztosítására irányuló program – számolt be Babják Zoltán, a Beregszászi kistérség polgármestere hivatalos oldalán.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó