Európai városokban gyűjtenek áramfejlesztőket Ukrajna számára

Az Európai Parlament és az Európai Városok Szövetsége elindította a Remény generátorai kezdeményezést, amelynek célja, hogy nagy mennyiségben gyűjtsenek áramfejlesztőket Ukrajna számára. Ezzel enyhítenének az orosz rakétacsapások miatti folyamatos infrastruktúra-károsodások okozta nehézségeken – jelentette be közös tájékoztatóján Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke és Dario Nardella, az olaszországi Firenze polgármestere.

„A helyzet nehéz. Jelenleg 10 millió ukrajnai van áram nélkül az energetikai infrastruktúrát ért célzott támadások miatt… Ukrajnának villamos energiára van szüksége a kórházakban, iskolákban, otthonokban. A kezdeményezés erre nyújt segítséget” – jegyezte meg Roberta Metsola.

Ennek érdekében partnerséget alakítanak ki a több mint 200 európai nagyvárost tömörítő Európai Városok Szövetségével, és felveszik a kapcsolatot más egyesületekkel is.

Ukrajna korábban is kapott generátorokat európai országokból. Ahogy arról a kormány november elején beszámolt, akkor Ukrajna 17 uniós országból összesen mintegy 500 generátort kapott.

Generátort és két hőlégfúvót küld Budapest Kijevnek

Vámmentesen hozhatnak be generátorokat Ukrajnába

Forrás:

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó