A sztálini terror áldozataira emlékezett Kárpátalja magyarsága; Rengeteg családot szakított szét a háború Kárpátalján; Hit és megmaradás Nagyberegen; Nem lankad a háborús hírek iránti érdeklődés

KISZó – minden időben! Friss lapszámunkat kérje a postástól, keresse a megszokott pontokon – a Kárpáti Igaz Szó csütörtöki számából ajánljuk:

👉 EMBERI MÉLTÓSÁG, TÖRETLEN HIT, MEGTARTÓ REMÉNY – A sztálini terror áldozataira emlékezett Kárpátalja magyarsága.

👉 MEGÚJULT A MACSOLAI REFORMÁTUS TEMPLOM – Zán Fábián Sándor kiemelte, a Kárpátaljai Református Egyház több gyülekezete is felújította templomát.

👉 HATÁROKON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉS A HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZATOK KÖZÖTT – Lezajlott a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) már hagyományosnak számító őszi vezetőképzője Siófokon, melynek célja, hogy a hallgatói szervezetek a továbbiakban felkészültebben és eredményesebben lássák el feladataikat a Kárpát-medencében.

👉 APA, NAGYON HIÁNYZOL! MIKOR JÖSSZ VÉGRE HAZA? – Rengeteg családot szakított szét a háború Kárpátalján – ebben a nehéz helyzetben a hitünk megélése is óriási segítséget jelent.

👉 KELL EGY KIS ÁRAMSZÜNET(?) – Bujdosó Ivett publicisztikája.

👉 NEM LANKAD A HÁBORÚS HÍREK IRÁNTI ÉRDEKLŐDÉS – Legutóbbi KISZó-kérdésünkben arra voltunk kíváncsiak, hogy az emberek nyomon követik-e még a háborús híreket?

👉 „…NEM TÖRTÉNHET VELÜNK SEMMI ROSSZ ITTHON” – Kulcslyuk rovatunk vendége Szabó Katalin, az ungvári 6. számú óvoda magyar csoportjának vezetője.

👉 KOVÁCS ANDRÁS: A HÍVŐ KÖZÖSSÉGEK MINDIG MEG TUDTAK MARADNI – Hit és megmaradás Nagyberegen.

👉 KI JOGOSULT A CSALÁDFENNTARTÓ ELTŰNÉSE OKÁN KIUTALT NYUGDÍJRA? – A megyei Nyugdíjalap jelenti.

👉 MÁÉRT: TÖBBSZÖRÖSÉRE NŐ A HATÁRON TÚLI OKTATÁSI-NEVELÉSI TÁMOGATÁS – jelenleg 22 ezer 400 forint a támogatás összege, gyermekenként és tanévenként.

👉 HÁBORÚS ARANYÁRBAN A TOJÁS: DELIKÁTESZ LESZ A RÁNTOTTA UKRAJNÁBAN? – A drágulás fő mozgatórugója az orosz megszállók inváziója annak valamennyi következményével együtt.

👉 NEM BEREG-VIDÉKI CSAPAT NYERTE A BEREGSZÁSZI JÁRÁSI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁGOT – Ilonokújfalura került a Beregszászi járás bajnoki serlege.

👉 MINAJI FC: VÉGRE MEGVAN AZ ELSŐ HAZAI SIKER – A vezetőedző szerint erősítésre van szükség ahhoz, hogy csapata a Premier Ligában tudjon maradni.

👉 NAGYSZŐLŐSI FESTŐK TÁRLATA – Az alkotók döntöttek úgy, hogy közös kiállítás keretében szeretnék bemutatni festményeiket. A galéria pedig igazán jó helyszínt biztosít ennek az alkalomnak.

CSALÁDI 7️⃣NÉZŐ mellékletünkben a legnézettebb TV 📺 csatornák műsorkínálata mellett humor, 🤣 bulvár, 😍 recept, 🍝 teszt, 📝  életmód 🤸 és agymozgató keresztrejtvény, horoszkóp ♌. Lapunk megrendelhető bármely postahivatalban, online  a www.ukrposhta.ua oldalon, de az újságstandokon is kapható.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó