Beregszászban járt az NSKI Mikulása

Pislákoló gyertya fénye mellett – Kárpátalján is gondot okoznak az áramszünetek – adta át Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) elnöke a Mikulás csomagokat a Beregszászi Horváth Anna Gimnázium tanulóinak és munkatársainak. Az NSKI hagyományaihoz híven idén sem feledkezett meg a kárpátaljai gyermekekről, akik már nagyon vártak, hogy megérkezzen hozzájuk a Mikulás.

– Több éve visszajáró látogatók vagyunk ebben az iskolában, így ez most sem maradhatott el. A hit, remény, öröm és szeretet vasárnapjai jelentik számunkra az adventi felkészülésnek az időszakát, és hogyha van kellő hitünk, a Jó Istenbe és egymásba kapaszkodva remélhetjük, hogy a karácsony elhozza azt az örömöt, amire valamennyiünknek szüksége van – fogalmazott Szász Jenő.

Az NSKI nyolcmillió forint összértékben négyszáz ajándékcsomagot juttatott el a kárpátaljai gyerekeknek.

– Hálás vagyok a munkatársaimnak, ugyanis egymillió forintot ők gyűjtöttek össze annak érdekében, hogy egy kis örömöt lopjunk a kárpátaljai gyerekek szívébe – hangsúlyozta az NSKI elnöke, majd utalva az Ukrajnában dúló háborúra hozzátette, a hit és a remény jegyében abban bízunk, hogy a sötét után világosság jön, mi most ebből egy gyertyafénynyi lángot hoztunk magunkkal.

– Köszönjük, hogy lassan tíz éve, esztendőről-esztendőre van hová visszajönnünk, hogy az itteni barátaink vannak nekünk, és ezt a jó kapcsolatot csak megerősíti a jelen helyzet. Ugyanis minél jobban kapaszkodunk egymásba, annál erősebb a szövetségünk, annál erősebb a szeretet. Köszönjük továbbá a helyiek kitartását, bátorságát, mi pedig imádkozunk azért, hogy megtartsák a hitüket– zárta szavait Szász Jenő.

Az elmúlt években az NSKI Mikulását és Krampuszát az iskola összes tanulója várta, most, a jelenlegi körülmények között szimbolikusan csak néhány kisdiák szavalt a Mikulásnak, és vette át a csomagot.

– A jelenlegi nehéz helyzetben minden, amit kapunk, százszor annyit ér. Tanintézményünk diákjai is már várták a Mikulást, ugyanis tudták, hogy jön, de az áramszünet miatt nem rendeztünk olyan nagy ünnepséget, mint a korábbi években, de a gyerekek így is nagyon örültek az ajándéknak – mondta Tóth Edit igazgató, majd megköszönte az NSKI sokéves támogatását.

A 6. számú általános iskola tanulói és munkatársai mellett az NSKI, a református, a görögkatolikus és a római katolikus egyházakhoz is eljuttatott a Mikulás csomagokból.

Forrás:
KISZó/Hegedűs Csilla

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó